Öne Çıkanlar diyarbakır Kent azerbaycan istanbul Ayyuka eNBE Rino virüs Shu Jueting Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Prof. Dr. Elif Erhan Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut

Feyzioğlu'ndan YSK'ya "İtiraz Sürecini Bitir" Çağrısı

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak basışının 100. yılında Yüksek Seçim Kurulu'na çağrıda bulunarak, "Artık şu olağanüstü itiraz sürecini bitir, Türkiye'nin önünü aç, demokrasiyi tartışmaya açtırma, Türkiye'yi emperyal güçlere yem etme, Venezuela'yı görüyorsun, Türkiye demokrasisine sahip çıktı, siz de görevinizi artık bir an önce yapın ve Türkiye'yi rahatlatın diye buradan hep birlikte sesleniyoruz" diye konuştu.

Türkiye Barolar Birliği'nin 35. Olağan Mali Genel Kurulu, Samsun'da başladı. TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, TBB Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyeleri, 79 il baro başkanı ve avukatlar sabah saatlerinde Atatürk anıtı önünde toplandı. Atatürk'ün anıtına çelenk koyulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma yapan Feyzioğlu, İstanbul seçimleriyle ilgili olağanüstü itiraz sürecine ilişkin çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Feyzioğlu, "Öncelikle 19 Mayıs 1919 kurtuluş adımının atıldığı tarih, Samsun'da kurtuluş adımının atıldığı yerdir. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin kurtuluşunu dönüştürdüğü isimdir, dönüşümün yeri de Samsun'dur ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk en büyük devrimi nedir biliyor musunuz? Padişahtan geri dön talimatını aldığında o tarihte pek kolay, sırmalı süslü asker üniformasıyla kısa vadede de olsa rahat edecekken üniformasını çıkartıp  kaymakamdan ödünç aldığı sivil kıyafetle bu harbi bir milli mücadele olarak örgütlemesidir. Nasıl? Çünkü bir anadan Galiçya'da şehit düşmüş evladı olan, Trablusgarp'ta şehit düşmüş evladı olan, Yemen'den geri dönmemiş evladı olan bir anadan 4 evladınızı son kalan toprak parçasına vatan yapmak için talep ediyorsunuz ama asker üniformasıyla değil, milletin temsil sıfatıyla isteyebilirim.

YSK'ya itiraz sürecini bitir çağrısı

Şu halde demokrasimize sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Tam da bu noktada  demokrasiye sahip çıkacak olanlar da tam da şu anda Yüksek Seçim Kurulu'dur. Şu halde biz Yüksek Seçim Kurulu'ndan Samsun'un 100. yılında, kurtuluş adımının ilkinin atıldığı bu yerde YSK'ya artık şu olağanüstü itiraz sürecini bitir, Türkiye'nin önünü aç, demokrasiyi tartışmaya açtırma, Türkiye'yi emperyal güçlere yem etme, Venezuela'yı görüyorsun, Türkiye demokrasisine sahip çıktı, siz de görevinizi artık bir an önce yapın ve Türkiye'yi rahatlatın diye buradan hep birlikte sesleniyoruz." dedi. 

Samsun, Kurtuluşun önderine kucak açtı

Feyzioğlu, 100. yıl anı defterine; "İlk adımın 100. yılında Samsun'da olmanın bireysel heyecanıyla kurumsal onurunu birlikte yaşıyorum. Türkiye Barolar Birliği, barolar ve avukatlar olarak milli kurtuluşun önderine kucak ve gönül açan Samsun'dayız. Milli mücadele, emperyalizm tarafından köleleştirilmek istenen bir milletin, sömürgeleştirilmek istenen bir coğrafyanın haklı isyanıdır. Milli isyan, gücünü ve kararlılığını hukuk meşruiyetinden almıştır. Bunun kanıtı; yerel, bölgesel direniş örgütlerinin tamamının 'Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti' adını taşımalarıdır. Milli isyanın ilk adımının 100. yılında Kurtuluş ve kuruluşun önderi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere şehit ve gazilerimize saygı ve minnetlerimizi sunuyoruz." yazdı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.