Öne Çıkanlar İyi Parti kosgeb çin 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası 1 Haziran 2021 tarihine kadar Ankarada uygulanacak koronavirüs önlemleri Alkın Kalkavan 20202021 Sezonu Süper Lig 9. Hafta karşılaşmalarının hakemleri belli oldu. Kara liste 18 Yılda 5 Bin 60 Eseri Restore Ederek 19 Mayıs Atatürkü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 2020 CEV Şampiyonlar Ligi

Feyzioğlu Ve TBB Heyeti, TBB'nin Kuruluşunun 50. Yılı Ve Yeni Adli Yılın Açılışı Nedeniyle Anıtkabir’i Ziyaret Etti

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Yönetim, Disiplin ve Denetleme kurulları üyeleri, TBB'nin kuruluşunun 50. Yılı ve 2019-2020 Adli Yılı açılışı dolayısıyla Anıtkabir’i ziyaret etti.

Anıtkabir'deki törene Amasya Barosu Başkanı Av. Ahmet Melik Derindere, Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan ve TBB personeli de katıldı. Türkiye Barolar Birliği heyeti, Büyük Önder Atatürk'ün mozolesine geldi. Feyzioğlu'nun, mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunan heyet, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. TBB Başkanı Feyzioğlu, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

“Aziz Atatürk, Cumhuriyetimizin temel ilkeleri ışığında, insan hakları, demokrasi ve hukuk devleti mücadelesini en önde ve kararlılıkla sürdüren Türkiye Barolar Birliği olarak, kuruluşumuzun 50. Yılı ve 2019-2020 Adli Yılı açılışı vesilesiyle huzurunuzdayız. Türkiye Barolar Birliği, barolar ve avukatlar olarak; Türkiye’nin birliği, dirliği ve refahının ancak ve ancak mücadelemizin ilk hedefi olan bağımsız, tarafsız ve güvenilir bir yargı ile korunabileceğinin bilincindeyiz. Başta hukuk uygulayıcıları olmak üzere her bir vatandaşımızın hukuka saygıyı içselleştirmesi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin itibarına ve güçlü geleceğine yapılacak en büyük yatırım olacaktır. Bu hedefe el birliğiyle ulaşacağımıza ve Milletimizin adalet paydasında kucaklaşacağına olan inancımız tamdır. Hukuk devletinin, demokrasinin ve bağımsız yargının teminatı olan savunmanın temsilcileri olarak, hukukun üstünlüğü mücadelesine yılmadan devam edeceğimize Aziz Hatıranız önünde bir kez daha söz veriyoruz. Gücümüz, onurlu geçmişimiz; yolumuz, bize göstermiş olduğunuz, aklın ve bilimin yoludur. En derin saygılarımızla.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.