Öne Çıkanlar diyarbakır istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu EMİNE ERDOĞAN myk galatasaray çin cumhurbaşkanı

Gastro Afyon Katılımcılara Eşsiz Bir Deneyim Sunacak

Afyonkarahisar’ın Türk gastronomisinde öncü bir şehir olduğunu ortaya koymak amacıyla yapılan 2. Gastro Afyon Lezzet Festivali, katılımcılara eşsiz bir deneyim yaşatacak. 3 tonluk aşure yapımı ve dağıtımı, 40 çeşit Afyon kazan yemekleri yapımı ve dağıtımı, dana çevirme, panel ve söyleşiler, Afyon mutfağı atölye çalışmaları, Afyon coğrafi işaretli ürünlerin yapım ve tanıtımları ile yarışmaların düzenleneceği festivalde, 40’ı yabancı olmak üzere dünyaca tanınmış 150 şef Afyonlularla buluşacak. 


Afyonkarahisar Valiliği tarafından desteklenen, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Afyonkarahisar Profesyonel Aşçılar Derneği (AFPAD) tarafından düzenlenen 2.Gastro  Afyon Lezzet Festivali için geri sayım başladı. Afyon’un yöresel lezzetlerini dünyaya açacak olan festivalde, katılımcıları birçok sürpriz bekliyor. Türkiye’den ve dünyadan pek çok konuğu ağırlayacak olan festival, gastronominin yanı sıra eğlenceli dakikaları da katılımcılara sunacak. 


EN ÇOK YEMEK YEME YARIŞMASI

TAFED’e bağlı bine yakın şef ve aşçının katılacağı festivalde, 40’ı yabancı olmak üzere dünyaca tanınmış 150 şef gastro showlara imza atacak. Şefler aynı zamanda, workshoplar ve söyleşiler de gerçekleştirecek. Yöresel dans gösterileri, Semazen ve orkestra gibi birçok etkinlikle katılımcıların eğlenceli dakikalar da yaşamasına olanak sağlayacak festivalde, 3 tonluk aşure yapımı ve dağıtımı, 40 çeşit Afyon kazan yemekleri yapımı ve dağıtımı, dana çevirme, panel ve söyleşiler, Afyon mutfağı atölye çalışmaları, Afyon coğrafi işaretli ürünlerin yapım ve tanıtımları, lise ve üniversite öğrencileri yöresel yemek yarışmaları, en çok yemek yeme yarışması ve patates soyma yarışması gerçekleştirilecek. 
Büyükelçi ve eşleri, gastronomi dernekleri, gastronomi bölüm başkanları, lise ve üniversite öğrenci ve öğretmenleri, yemek yazarları, bloggerler, sektör temsilcileri, yerel ve ulusal basının yanı sıra çok sayıda bürokratın da katılacağı festivalin girişi ücretsiz olacak.  Birbirinden leziz Afyon yemeklerinin dünyaya açılmasına olanak sağlayacak festival ile Afyon mutfağına yönelik bir farkındalık yaratılacak. Türkiye’nin önemli gastronomi etkinlikleri arasına giren festival, aynı zamanda Türkiye’nin tanıtımına da katkıda bulunacak. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.