Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana fetö abd tüik tesk yunanistan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Gazeteci Erdoğan Tokmakçıoğlu Vefat Etti

Gazeteci, yazar, şair, basın şeref kartı sahibi Erdoğan Tokmakçıoğlu vefat etti. Cenazesi yarın Levent Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Basın Şeref Kartı sahibi Erdoğan Tokmakçıoğlu vefat etti. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, Tokmakçıoğlu’nun ölümünün ardından baş sağlığı mesajı yayınladı. Mesajda “Değerli meslektaşımız Erdoğan Tokmakçıoğlu'nu kaybettik. Gazeteci, yazar, şair kimliği ile uzun yıllar başarıyla hizmet veren Erdoğan Tokmakçıoğlu'nu hiç unutmayacağız. Tokmakçıoğlu'nun ailesine ve basın topluluğumuza baş sağlığı diliyoruz” denildi.
Tokmakçıoğlu’nun cenazesi, 5 Eylül Salı günü Levent Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Erdoğan Tokmakçıoğlu Kimdir?

1934'te Denizli Sarayköy'de doğdu. Ankara Hukuk Fakültesi ve DTCF Tiyatro Enstitüsü'nde öğrenim gördü. Ankara ve İstanbul'da birçok gazetede çalıştı. Yeni Günaydın ve Asabi gazetelerinde görev yaptı. Edebiyata şiirle başladı. İlk öyküsü ‘Dolmuş’, Türk Dili Dergisi Öykü Yarışması'nda derece alınca (1953) öyküye yöneldi. Çocuğun Biri adlı öyküsü Dünya Gazetesi Yarışması'nda birincilik kazandı (1954). 1951'de ilk baskısı yapılan Bütün Yönleriyle Nasreddin Hoca adlı yapıtı yurtiçinde ve dışında geniş yankı uyandırdı. Kültür ve Dışişleri bakanlıklarının seçkisiyle yapıt, Bulgaristan'da Gobrova-836. Uluslararası Biennali'nde Türkiye'yi temsil etti. Sözcü Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. Çok sayıda kitabı olan Erdoğan Tokmakçıoğlu, evli ve iki çocuk sahibiydi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.