Öne Çıkanlar çin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli vakıfbank ak parti chp abd Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti EMİNE ERDOĞAN tsk Koronavirüs

“Gazi Sayılmayanlar” İsyan Etti

Terörle Mücadelede Yaralanıp Gazi Sayılmayanlar Derneği Başkanı Kadir Erhan Tuna, “Bizleri madur eden yasalar değişmiyor” dedi.
 
TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, TMSY Başkanı Tuna ve dernek üyelerini Çanakkale’de kurulan Adalet Kurultayı’nda ağırladı. Kurultayın ana oturumunda karşılaştıkları sorunları Kemal Kılıçdaroğlu’na anlatan Tuna, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan ve pek çok milletvekiline de sıkıntılarını aktardı.

“Bizleri Mağdur Eden Yasalar Değişmiyor”
Tuna, Adalet Kurultayı’nın ana oturumunda söz alarak, “Bizler ülke güvenliği adına terör örgütleriyle sayısız çatışmalara giren, terörist silahlarından çıkan mermileri ve şarapnel parçalarını taşıyan ve buna karşı devletin gözünde gazi sayılmayan insanlarız. Ancak devlet bizden yüzde 40 sakatlık oranı ve uzuv kaybı istediği için gazi sayılmıyoruz. Cudi’de, Gabar’da, Kato’da Tendürek’te Kuzey Irak’ta 5 mermi ile yaralansan, kalbinde tıbben alınamayan mermiler kalsa da gazi olamıyoruz. Hükümetten görüşmediğimiz bakan kalmadı. Toplumsal ihtiyaçlara yönelik yeni yasalar hazırlanırken, bizleri mağdur eden yasalar bir türlü değişmiyor” ifadelerinde bulundu.

“Bizleri Üzen Devletimize Gazi Olduğumuzu İspatlamak Üzere Verdiğimiz Mücadeledir”
15 Temmuz darbe girişiminde yaralananların gazi sayıldığına dikkat çeken Tuna, “Bu üzücü olayda tırnağı dahi çizilen gazi sayılırken, biz bedenlerimizde terörist mermileri ile yaşarken gazi sayılmıyoruz. Bizler evlatlarımıza neden gazi sayılmadığımızı anlatamıyoruz. Bizleri üzen askerlik görevimiz sırasında yaralanmak değil, devletimize gazi olduğumuzu ispatlamak üzere verdiğimiz mücadeledir. Bizlere bu mücadelede destek olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve bizim ablamız, kardeşimiz olan Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet’e sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.