Gaziantep Valisi Yerlikaya’dan IŞİD Operasyonu Açıklaması

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, IŞİD operasyonunda üç polisin şehit olduğunu belirterek, “Arkadaşlarımız, başta Alevi Kültür Derneğimiz ve diğer hedeflere nasıl eylem yapacağını tasarlayan, planlayan, beyni olan Mehmet Kadir Cebail’in yer tespitini yaptı direkt oraya gittik. Polisimiz karşıdaki inşaattan kendisini etkisiz hale getiriyor. Ama bu esnada o da yapmış olduğu bomba düzeneğini patlatıyor” dedi.

Vali Yerlikaya, bugün Gaziantep’te yapılan IŞİD operasyonları hakkında açıklamada bulundu. Üç Özel Harekat polisinin bugün şehit olduğunu, beş polisin ve dört sivilin yaralandığını açıklayan Yerlikaya, “Ben öncelikle kahraman şehit kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Dereceleri ali olsun diyorum. Yakınlarına, şehrimize başsağlığı diliyorum. Hastanede tedavileri süren gazi kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Vatandaşlarımıza yaralı olan 4 sivil vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum” şeklinde konuştu.

“Polisimiz Karşıdaki İnşaattan Kendisini Etkisiz Hale Getiriyor”

Yerlikaya, operasyonun ayrıntıları hakkında şöyle konuştu:

“Burada 16.27’de, Mehmet Kadir Cebail isimli bu hücre evinin lojistik destek sağlayan, bomba yapımını, diğer ihtiyaçlarını temin eden, bunların bu şehirde az önce de belirttiğim gibi başta Alevi Kültür Derneğimiz ve diğer hedeflere nasıl eylem yapacağını tasarlayan, planlayan, beyni olan Mehmet Kadir Cebail yer tespitini yaptı arkadaşlarımız ve direkt oraya gittik. Oradan kendisiyle o da yakalanacağını anladığı için polisimiz kendisi henüz bombayla ilgili etraftaki ev sakinlerine, komşulara da bir sıkıntı olmaması için karşıdaki inşaattan kendisini etkisiz hale getiriyor. Ama bu esnada o da yapmış olduğu bomba düzeneğini ki olay yeri inceleme bunu net olarak ortaya çıkaracak o da evdeki bulundurmuş olduğu bombayı patlatıyor. Ama hamd olsun bu hücre evinde bu operasyondan sonra sadece Mehmet Kadir Cebail etkisiz hale getiriliyor. Evde iki çocuğu, eşi sağ, herhangi bir yarası olmadan ele geçiriliyor ve başka bir bizim Özel Harekatımızda ve bomba ekibimizde herhangi bir yaralanma hamd olsun olmadan bu iş tamamlandı.” 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.