Öne Çıkanlar chp tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cengiz inşaat Vajinismus

Gazze’ye İnsani Yardım Gemisi Yola Çıkıyor

Gazze’ye gidecek olan yardım malzemelerinin yanında çocuklar için oyuncak ve bayramlık giysi de gönderilecek.

Israil ile Türkiye arasında imzalanan mutabakatın ardından Kızılay ve Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), ilk insani yardım gemisi “Lady Leyla”yı 1 Temmuz Cuma günü Gazze’ye gönderecek.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kinik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “AFAD ile 11 bin tonluk bir yardım gemisinin Gazze'ye yola çıkması ile ilgili bir çalışmamız var. Tatlı bir telaş içindeyiz. Gemi Mersin Limanı’na yanaştı ve yükünü almaya başladı. Mersin Limanı'ndan yola çıkaracağız. Yardımı Gazze'ye bayramda ulaştırmaya ve onlara çifte bayram yaşatmaya çalışıyoruz. Bu yardım, bundan sonraki yardımların da kapısını açacak nitelikte olacak" dedi.
 
Gazzeli Çocuklara Bayram Hediyesi

Yardım gemisi ile birlikte 100 bin çocuğa bayramlık elbise, 10 bin koli oyuncak ve ayakkabı gibi hediyeler de göndereceklerini ifade eden Kinik, “Dağıtımı Kızılay ekiplerimiz yapacak. Zaten Kudüs ve Gazze’de iki ofisimiz bulunuyor. Daimi delegasyonumuz var. Ekiplerimiz Aşdod Limanı’ndan yardım malzemelerini, karayolu ile Gazze’ye taşıyacaklar. Yardımlar, Filistin Kızılayı işbirliği ile tespit edilmiş olan ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacak. Yardım malzemeleri arasındaki oyuncaklar Gazzeli çocuklarımıza bayram hediyemiz olacak” şeklinde konuştu. 

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 5 bin ton un ve 2 bin ton pirinç yardımı ile Türk Kızılayı’nın 3 bin ton şeker yardımını da Gazze’ye götürecek olan Lady Leyla, 1 Temmuz Cuma günü Mersin Limanı’ndan hareket edecek ve hareketinden 30 saat sonra İsrail’in Aşdod Limanı’na ulaşacak. Kızılay Genel Başkanı Kerem Kinik gemiyi Aşdod Limanı’nda karşılayarak yardım malzemelerinin Gazze’ye sevkiyatını takip edecek. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.