Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler’den Göreve Başlama Mesajı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, çağın gereklerine uygun ve yeni savaş türlerine yönelik tüm askeri yeteneklere sahip bir Türk Silahlı Kuvvetleri’nin oluşturulmasının ana hedefleri arasında olduğunu ve terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, göreve başlama mesajı yayımladı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir ve komutasını devralmanın gurur ve onurunu yaşadığını belirten Güler, “Şahsıma tevdi edilen bu kutsal görevi, yurdumuzun ve dünyanın farklı köşelerinde fedakârca hizmet veren siz değerli silah arkadaşlarımla birlikte, saygı, sevgi ve güvene dayanan şeffaf bir çalışma anlayışıyla, Atatürk ilke ve inkılâplarının rehberliğinde başarıyla yerine getireceğimize olan inancım tamdır” dedi.

“Çağın Gereklerine Uygun Bir Türk Silahlı Kuvvetlerinin Oluşturulması Ana Hedefimiz”

Güler, son dönemde dünyada ve özellikle bölgede yaşanan gelişmelerin yarattığı belirsizlik ve risk ortamı ile harekât ortamındaki karmaşık yapının Türkiye’nin bölgesinde bir güç ve denge unsuru olmasını zorunlu kıldığını ifade ederek, “Bu maksatla; asimetrik tehditler başta olmak üzere tüm tehdit ve risklere karşı süratle cevap verebilecek, çağın gereklerine uygun ve yeni savaş türlerine yönelik tüm askerî yeteneklere sahip bir Türk Silahlı Kuvvetlerinin oluşturulması amacıyla başlatılan çalışmalara devam edilmesi ana hedefimiz olacaktır. Tüm çalışmalarımız, kurum içi ve kurumlar arası koordinasyonu en üst düzeyde tesis ederek kapsamlı yaklaşım anlayışı ile sürdürülecektir” dedi.

“Tüm Faaliyetlerimiz Gösteriş Ve İsraftan Uzak, Doğrudan Hedefe Gidecek Şekilde Sürdürülecek”

Hudutların güvenliğinin, her hâl ve şartta mutlaka sağlanacağını belirten Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler, şunları kaydetti:

Teröristle Mücadele Harekâtı, son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar kararlılıkla sürdürülecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri her yerde olduğu gibi hava sahamız ve denizlerimizde de ülke ve milletimizin uluslararası hukuk ve anlaşmalardan kaynaklanan hak ve menfaatlerinin korunması konusundaki kararlı duruşunu devam ettirecektir.

Tüm faaliyetlerimiz, öncelik ve yöntemleri doğru tespit edilerek gösteriş ve israftan uzak, doğrudan maksat ve hedefe gidecek şekilde sürdürülecektir. Bu maksatla; hukuk zemininden ayrılmadan barış dönemi faaliyetlerinin en etkin şekilde icra edilmesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin; üniformasının şerefini, akıl ve vicdanını terk etmiş hainlerden temizlenmesi için alınmış her türlü tedbirin etkinlikle uygulanmasına devam edilecektir.

Birlik ve beraberliği ile dosta güven düşmana korku veren, dünya ordularının imrenerek takip ettiği bir güç olan Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da yerli ve millî kaynaklarla geliştirilmiş imkân ve kabiliyetleriyle etkin, caydırıcı ve dünyanın en saygın ordularından biri olarak, bayraklaşan yurt topraklarımızın bütünlüğünün ve güvenliğinin, yüce milletimizin bekasının teminatı ve gurur kaynağı olmaya devam edecektir.”

Güler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehitleri ve gazileri anarak, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan personele başarılar diledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.