Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut binali yıldırım Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Online İşlemler Cansu İvecen

Genelkurmay Başkanlığı’ndan Oğul Köyü Açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, “Terörle mücadele, hudut güvenliği ve kaçakçılığın önlenmesi ile ilgili operasyonlarda, sadece teröristlerin, kaçakçıların ve bunların destekçi ve işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi ve engellenmesi amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar hiçbir sivil/masum vatandaşımıza yönelik zarar verecek uygulama içinde olmamıştır. 31 Ağustos 2017 tarihinde Hakkâri/Oğulköy kırsalında SİHA ile icra edilen operasyonda da aynı esas ve usuller kullanılmıştır” açıklamasında bulundu.

Genelkurmay Başkanlığı, Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile 31 Ağustos’ta Hakkari’nin Oğul köyü kırsalında gerçekleştirilen bombardımana ilişkin açıklamada bulundu. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin faaliyetlerini aralıksız sürdürdüğünün ve bu faaliyetlerde silahlı/silahsız İHA’ların etkinlikle kullanıldığının belirtildiği açıklamada, “Tüm bu faaliyetler; kanun, yönetmelik, yönerge ve direktifler ile uluslararası hukuka uygun olarak yürütülmektedir” denildi.

“TSK HİÇBİR MASUM VATANDAŞIMIZA YÖNELİK ZARAR VERECEK UYGULAMA İÇİNDE OLMAMIŞTIR”
Operasyonların planlanmasında vatandaşlara, sivillere ve çevreye zarar verilmemesi konusunda dikkat ve hassasiyet gösterildiğinin ifade edildiği açıklamada, “Terörle mücadele, hudut güvenliği ve kaçakçılığın önlenmesi ile ilgili operasyonlarda, sadece teröristlerin, kaçakçıların ve bunların destekçi ve işbirlikçilerinin etkisiz hale getirilmesi ve engellenmesi amaçlanmaktadır. Bu doğrultuda Türk Silahlı Kuvvetleri bugüne kadar hiçbir sivil/masum vatandaşımıza yönelik zarar verecek uygulama içinde olmamıştır. 31 Ağustos 2017 tarihinde Hakkâri/Oğulköy kırsalında SİHA ile icra edilen operasyonda da aynı esas ve usuller kullanılmıştır” denildi.

AZİM VE KARARLILIK VURGUSU
Genelkurmay Başkanlığı, 1 Ocak-10 Eylül tarihleri arasında İHA/İKU (İnsanlı Keşif Uçağı) destekli 562 kara ve hava operasyonunun gerçekleştiğini belirterek, bu operasyonlar sonucunda yurt içinde 986, yurtdışında 867 olmak üzere toplam bin 853 teröristin öldürüldüğünü duyurdu. Açıklamaya göre, söz konusu operasyonlarda 887 sığınak, bin 105 mayın/EYP, bin 943 silah ve 638 bin 462 adet mühimmat ele geçirilirken, asker, jandarma, polis ve güvenlik korucusu olmak üzere toplam 127 kişi şehit oldu. Genelkurmay Başkanlığı’nın açıklaması şöyle sonlandı:
“Ayrıca hain bölücü terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırılarda 19’u kamu görevlisi işçi, 13’ü sivil vatandaş olmak üzere toplam 32 masum vatandaşımız alçakça katledilerek şehit edilmiş, 22 kamu görevlisi işçi ile 40 sivil vatandaşımız ise yaralanmıştır. Bu vesile ile ülkemizin ve milletimizin birliği ve bütünlüğü için hayatını feda eden şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ile TSK personeline başsağlığı diler, kahraman ve fedakâr gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunarız. Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından terörle mücadele harekâtına bundan önce olduğu gibi bundan sonra da en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar aynı azim ve kararlılıkla devam edilecektir.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.