Öne Çıkanlar Kuşadası Belediyesi deprem kuşadası çukurova belediyesi recep tayyip erdoğan HAVA HAREKATI erdoğan başbakan binali yıldırım Hakkari atatürk yapı kredi operasyon

Genelkurmay'dan Dağlıca saldırısı açıklaması

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada, "Dağlıca'da yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılması ile 2 zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlamada şehit ve yaralananlar olmuştur" denildi.

ANKARA

Genelkurmay Başkanlığından, Hakkari'nin Yüksekova ilçesiDağlıca bölgesindeki terör saldırısına ilişkin, "Yola döşenen el yapımı patlayıcıların patlatılmasıyla 2 zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur" açıklamasında bulunuldu. 

Bölgeye düzenlenen yoğun hava harekatı kapsamında 2 adet F-16 ve 2 adet F-4 ile bölücü terör örgütüne ait toplam 13 hedefin vurulduğu bildirildi. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, Dağlıca'daki terör saldırısına ilişkin bilgiler verildi.

Yurt dışındaki bölücü terör örgütüne ait hedeflerin, 24 Temmuz'da başlatılan yoğun hava harekatı neticesinde ağır hasar ve zayiatta uğratıldığı belirtilerek, buna müteakip yurt içindeki bölücü terör örgütüne ait hedeflerin imhası maksadıyla operasyonlara hız verildiği vurgulandı. 

Özellikle Hakkari bölgesinde bölücü terör örgütünce menfez ve köprülerin tahribi ve yollara el yapımı patlayıcıların döşenmesi nedeniyle halkın ulaşım imkanlarının kısıtlandığına dikkat çekilerek, bölge halkının güven ve huzur içinde ulaşımına imkan vermek maksadıyla 4 Eylül'den itibaren başlatılan operasyonların dağlık alanda ve yollarda aralıksız devam ettiği kaydedildi. 

Dağlıca-Yüksekova yolunun ulaşıma açılması amacıyla yürütülen operasyonda, dün 3 el yapımı patlayıcının bulunarak imha edildiği bildirilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Operasyonun devamında yola döşenen diğer el yapımı patlayıcıların patlatılması ile 2 zırhlı aracımız ağır hasar görmüştür. Patlama neticesinde kahraman silah arkadaşlarımızdan şehit ve yaralananlar olmuştur. Bölgeye icra edilen yoğun hava harekatı kapsamında 2 adet F-16 ve 2 adet F-4 ile bölücü terör örgütüne ait toplam 13 hedef vurulmuştur. Yaşanan çok olumsuz hava koşullarına rağmen operasyona kararlılıkla devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.