Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı

Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cevdet Coşkun Atandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cevdet Coşkun’u atadı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, söz konusu göreve, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130’uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Cevdet Coşkun’u atadı.

 

 

GİRESUN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNÜ TANIYALIM

1970 yılında Erzurumlu bir ailenin çocuğu olarak Sapanca'da doğan Coşkun yüksek lisans (1996) ve doktora öğrenimini (2000) Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. 2002-2003 arasında ABD, OH'da bulunan Wright State Üniversitesi Yarıiletken Araştırma Laboratuarı'nda doktora sonrası çalışmalarda bulundu. 1994 yılında araştırma görevlisi olarak girdiği Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Yoğun Madde Fiziği Anabilim Dalı'nda 2001 yılında Yrd. Doç., 2005 yılında Doçent, 2011 yılında ise Profesör oldu. Aynı yıl Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne dekan olarak atandı. 2011-2012 yılları arasında dört ay süreyle rektör yardımcılığı ve 2011-2014 yılları arasında da dekanlık görevlerini yürüttü. Ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış elliden fazla çalışması bilim atıf endeksinde (SCI) beş yüzün üzerinde atıf aldı. Fiziğin yanı sıra Bilim Tarihi ve Bilim Felsefesi alanında da dersler ve konferanslar veren Coşkun Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapmaktaydı. Prof. Dr. Cevdet Coşkun, evli ve üç çocuk babası.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.