Gündemde Bugün-1 Eylül 2016 Perşembe
TÜRKİYE
-Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN'IN PROGRAMI
-TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenecek, 2016-2017 Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılacak.
- Kahraman, Uluslararası Asamble Başkanları, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi Başkanı Maja Gojkovic ile ayrı ayrı görüşecek.(Saat:10.00-11.45-15.45-17.00)

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Dış İlişkiler Konseyi (İsveç Eski Dışişleri Bakanı Carl Bildt) ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz ile Genel merkez'de görüşecek. (Saat: 11.30-14.00)
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği 5. Kardeş Kültürlerin Festivali’ne katılacak. (Saat:19.00)

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK ANKARA'DA
-Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi'yi, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığında kabul edecek. (Saat:14.00)

KABİNEDE GÖREV DEĞİŞİMİ
-Bakanlıklarda devir teslim törenleri kapsamında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına getirilen Mehmet Müezzinoğlu görevi Süleyman Soylu'dan, İçişleri Bakanlığına atanan Süleyman Soylu da görevi Efkan Ala'dan devralacak. (Saat:13.00-14.00)

BAKAN ÇELİK ANKARA'DA
-Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Göç İçişleri ve Vatandaşlıktan sorumlu Avrupa Birliği Komiseri Dimitris Avramopoulos ile görüşecek. (Saat:15.30)

BAKAN AKDAĞ MERSİN'DE
-Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Şehir Hastanesinde incelemelerde bulunacak, sağlık çalışanlarıyla bir araya gelecek, İl Sağlık Değerlendirme Toplantısına katılacak. (Saat:09.30-17.00)

EKONOMİ
-Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında şehit olan Volkan Canöz'ün babası Karacan Canöz'e şehitlik beratı takdim edecek. (Saat:14.30)

KÜLTÜR-SANAT
-
Yazar Vedat Türkali'nin cenazesi, Teşvikiye Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. (Saat:13.00)
-2 Eylül Cuma günü vizyona girecek olan yönetmen Özgür Bakar'ın yeni filmi "Bana Normal Aktiviteler'in basın gösterimi Kanyon'da gerçekleştirilecek. (Saat:10.30)
-Dünyanın ilk tasavvuf filmleri festivali "3. Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali" kapsamında, Sultanahmet Amfi Tiyatrosu'ndaki yazlık sinemada 7 Allah dostunun öğretileri halkla buluşacak. (Saat:20.30)
-Sanatçı Tarkan, Turkcell Yıldızlı Geceler konserleri kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava sahnesinde konser verecek. (Saat:21.00)

GÜNCEL
-Diyaret İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen Vekaletle Kurban Programı kapsamında  Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Konferans Salonu’nda bilgilendirme toplantısı ve gönüllü uğurlama törenine iştirak edecek. (Saat:11.00)
-
Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından ortaklaşa finanse edilen, Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Eşitsizliğinin Geliştirilmesi Projesi'nin (ETCEP) iki gün sürecek kapanış toplantısı, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı  Muhterem KURT’un katılımları ile gerçekleştirilecek.

SPOR
-
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılmak üzere Brezilya'ya gidecek sporcularla bir araya gelecek. (Saat:19.00)
-Ümit Milli Futbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası Elemeleri 8. Grup'taki 5. maçında, Osmanlı Stadı'nda Kıbrıs Rum Kesimi ile karşılaşacak.
(Saat:19.30)
-


 
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.