Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

Gündemde Bugün - 10 Mart 2016 Perşembe

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara /11.00/14.00/17.15/19.15)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Azerbaycan Meclis Başkanı Oktay Asadov ile görüşecek.

(TBMM/16.10)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Anadolu Yayıncılar Derneğince düzenlenecek "Kurumlar, Kurallar ve Yeni Medya Düzeni" çalıştayına katılacak.

(Ankara/10.00)

2- Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, "Türkiye-Afrika İlişkilerinde Kadın" konferansına iştirak edecek.

(Ankara/10.00)

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Hakim ve Cumhuriyet Savcılarının Meslek Öncesi ve Meslek İçi Eğitim Çalıştayı"na katılacak.

(İzmir/10.00)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze Plastikçiler OSB yönetim binası açılışına, TAYSAD 38. Olağan Genel Kurulu ve ödül töreni ile Kocaeli Vergi Ödülleri törenine iştirak edecek.

(Kocaeli/11.00/14.00/19.00)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenli·k Bakanı Süleyman Soylu, KKTC İçi·şleri· ve Çalışma Bakanı Asım Akansoy'la, Bakanlık'ta görüşecek.

(Ankara/11.30)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TOBB Deniz Ticaret Odaları Konsey Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/11.00)

7- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu arasında "İlk Yardım Eğitimi İşbirliği Protokolü" imzalanması törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

8- TBMM Genel Kurulunda, uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları görüşülecek.

(TBMM/15.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ile görüşecek.

(Lefkoşa)

2- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği, ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova/Cenevre)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

4- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlik ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Arap Birliğine yeni genel sekreter seçimi dolayısıyla birliğe üye ülkelerin dışişleri bakanları seviyesinde Birliğin Mısır'daki merkezinde toplantı yapılacak.

(Kahire)

EKONOMİ

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ocak ayı ödemeler dengesi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara /14.30)

3- TÜİK, ocak ayına ilişkin motorlu kara taşıtları istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, "Yükseköğretim Program Atlası" uygulaması tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/11.00)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi son 16 turu ilk maçları oynanacak.

Fenerbahçe, Portekiz'in Braga takımını Ülker Stadı'nda konuk edecek.

(İstanbul/20.00)

2- Letonya'nın başkenti Riga'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'na erkekler serbest stilde 61 ve 74, kadınlarda 55 ve 75 kilo müsabakalarıyla devam edilecek.

(Riga/10.00)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu 10. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Rusya'nın Lokomotiv Kuban takımıyla karşılaşacak.

(Krasnodar/19.00)

4- Voleybol Kadınlar DenizBank CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off ilk maçında VakıfBank, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda İsviçre'nin Volero takımını ağırlayacak.

(İstanbul/19.00)

5- A Milli Kadın Hentbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri 6. Grup 3. maçında deplasmanda Portekiz ile karşı karşıya gelecek.

(Sau Pedro do Sul/22.00)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.