Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Gündemde Bugün - 11 Mart 2016 Cuma

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Burdur ziyareti

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkanlığını ziyaret edecek, toplu açılış törenine katılacak.

- Valiliği ziyaret edecek Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Konferans ve Sergi Salonun'da, "1. Uluslararası Mehmet Akif Ersoy Bilim ve Sanat Ödül Töreni"ne iştirak edecek, kendisine takdim edilecek "Fahri Doktora" payesini alacak.

(Burdur/13.15/14.00/15.15/16.00)

2- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde MYK ve MKYK toplantılarına başkanlık edecek.

(Ankara/13.00/15.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ege Genç İşadamları Derneğinin "72. Ege Toplantısı"na katılacak.

(İzmir/19.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Tarım Fuarı'nı gezecek, Çal Bağcılık Kursu Sertifika Dağıtım Töreni'ne katılacak, Güney Ege Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu üyeleriyle yemekte bir araya gelecek.

(Denizli/17.00/17.30/19.00) 

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 8. Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Konferansına katılımının ardından iş sağlığı ve güvenliği alanında gerçekleştirilecek çalışmalara ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/09.00)

3- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İngiltere'de 3 gün sürecek Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu 5. Toplantısı'na katılacak.

(Bath)

4- Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "M/V Ronja Supporter" isimli geminin denize indirilmesi törenine katılacak.

(İstanbul/14.00) 

5- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Silopi'de istişare toplantıları gerçekleştirecek.

(Şırnak/16.00-19.00) 

6- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Arnavutluk'ta, Tiran International Hotel'de, Milli şair Mehmet Akif Ersoy anısına düzenlenecek sergi, sempozyum ve panele katılacak.

(Tiran)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa)

2- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye, Yemen ve bölgesel sorunları ele almak üzere Suudi Arabistan'a resmi ziyarette bulunacak.

(Riyad)

3- Irak'ta, Şii lider Mukteda es-Sadr yanlıları, Bağdat'taki Tahrir Meydanı'nda hükümet karşıtı gösteri düzenleyecek.

(Bağdat)

4- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ile ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova/Cenevre)

5- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

EKONOMİ

1- TÜİK, ocak ayına ilişkin sanayi ciro endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, cuma namazını Şanlıurfa Dergah Camii'nde kılıcak ve hutbe irad edecek, Nevali Hotel'deki Bayan Kur'an Kursu Öğreticileri İstişare Toplantısı'na katılacak.

(Şanlıurfa/12.00/13.00/14.00) 

2- "YÖK Kültür-Sanat Söyleşileri"nin üçüncüsü, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ın katılımıyla Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde gerçekleştirilecek.

(Nevşehir/14.00) 

SPOR

1- Letonya'da süren Avrupa Güreş Şampiyonası'nın 4. gününde, erkekler serbest stilde 70 ve 125, kadınlarda ise 58 ve 69 kilolarda müsabakalar yapılacak.

- Türk Milli Takımı'ndan erkekler 70 kiloda Muhammet İlkhan, 125 kiloda Taha Akgül, kadınlarda ise 58 kiloda Derya Bayhan ve 69 kiloda Buse Tosun madalya mücadelesi verecek.

(Riga/10.00)

2- Spor Toto Süper Lig'in 25. haftası Trabzonspor-Mersin İdmanyurdu maçıyla başlayacak.

(Trabzon/20.00) 

3- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 10. hafta maçında Darüşşafaka Doğuş ile Anadolu Efes, Volkswagen Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/20.30) 

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi çeyrek final serisi ikinci maçında Galatasaray, Rusya'nın UMMC Ekaterinburg takımı, Fenerbahçe ise Polonya'nın Wisla Can-Pack ekibiyle karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00/Krakow/20.30) 

5- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final rövanş maçında Beşiktaş ile Abdullah Gül Üniversitesi, BJK Akatlar Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/19.30) 

6- PTT 1. Lig'in 25. haftası Adana Demirspor-Vartaş Elazığspor maçıyla başlayacak.

(Adana/18.00) 

7- Spor Toto 2. Lig'de 26. hafta maçları oynanacak.

8- Spor Toto 3. Lig'de 30. hafta maçları yapılacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.