Gündemde Bugün-19 Eylül 2016 Pazartesi
TÜRKİYE
-Bütün yurtta 2016-2017 Öğretim Yılı başlıyor. Yaz tatilinin sona ermesi ile 18 milyon öğrenci ders başı yapıyor.
-Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye hareket öncesi Atatürk Havalimanında basın toplantısı düzenleyecek ve ABD'ye Hareket edecek. (Saat:09.30-10-30)


BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI
-Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan Belediyesi önünde düzenlenecek 19 Eylül Gaziler Günü törenine katılacak. (Saat:10.30)
-Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan'da Salih Erkan İlkokulu'nda 2016-2017 öğretim yılı açılış törenine katılacak. (Saat:11.20)
-Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde düzenlenecek Bakanlar Kuruluna başkanlık edecek. (Saat:14.00)

BAKAN YILMAZ ERZİNCAN'DA
-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Valililği ziyaret edecek, Gaziler Günü Törenine Katılım ve Atatürk Anıtı Çelenk Sunumu ve Başbakan Binali Yıldırım'ın  Teşrifleri ile Gerçekleştirilecek 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Törenine Katılacak. (Saat:09.45-10.30-11.20)

BAKAN ÇELİK BURSA'DA
-
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, 2016-2017 Uludağ Üniversitesi akademik yılı açılış törenine katılacak. (Saat: 09.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI
-
TBMM Katip Üyesi Ali Haydar Hakverdi, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan basın toplantısı düzenleyecekler. (Saat: 10.30-11.00-11.30) 

EKONOMİ
-TÜİK, haziran ayı işgücü istatistikleri ile ağustos ayına ilişkin Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksini açıklayacak. (Saat:10.00)
-TOBB, ağustos ayında kurulan ve kapanan şirketlere ilişkin verileri paylaşacak. (Saat:10.00)

KÜLTÜR-SANAT
-Ressam Tuncay Saydam'ın "Ruhumun Çakıl Taşları", ressam Hadra Tanrıverdi Birecik'in ''Toplu Monologlar '' sergileri, Galeri Eksen'de sanatseverlerle buluşacak. (Saat:18.00)
-5. Uluslararası Klarnet Festivali kapsamında, Klezmer müziğinin yaşayan efsanesi Giora Feidman ile Rastrelli Cello Quartett grubu, CRR Konser Salonunda sahne alacak. (Saat:20.00)

GÜNCEL
-
2016 – 2017 eğitim öğretim yılı açılış töreni, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ve Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin’in katılımıyla Şehit Ömer Halis Demir Anadolu Lisesi gerçekleşecektir. (Saat:09.30)

SPOR
-Spor Toto Süper Lig'de 4. haftanın kapanış maçında Kasımpaşa ile Fenerbahçe, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda karşı karşıya gelecek. (Saat:20.00)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.