Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın İrlandayı Avrupanın Bulut Merkezi Yapacak

Gündemde Bugün-20 Ocak 2017 Cuma
TÜRKİYE
-
Okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen yarıyıl tatiline çıkıyor.
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.
-
Türkiye ile Rusya'nın girişimiyle Suriye'de taraflar arasında ilan edilen ateşkesin uygulama süreci ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU AMERİKA'DA
-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Başkanı seçilen Donald Trump'un görevi Barack Obama’dan teslim alma töreninde Türkiye'yi temsil edecek.

TBMM GÜNDEMİ
-TBMM Genel Kurul'da Başkanlık Sistemini Öngören Anayasa Değişiklik Teklifinin 2. Tur Görüşmelerine devam edilecek. (Saat:14.00) 

EKONOMİ
-Türkiye İstatistik Kurumu 2016 yılı Aralık ayına ilişkin Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksini açıklıyor. (Saat: 10.00)
-Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ocak ayına ilişkin Kurulan ve Kapanan Şirket verileri açıklıyor. (Saat: 10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
-
ABD'nin 45. başkanı seçilen Donald Trump, görevi Barack Obama’dan teslim alacak. Kongre binasının bahçesinde gerçekleştirilecek devir teslim töreninde Trump, Yüksek Mahkeme Başyargıcı önünde yemin edecek.
-Devlet başkanlığı seçimlerini kaybeden Yahya Jammeh'in görevini bırakmaması üzerine Batı Afrika Ekonomik Topluluğu Ülkeleri'ne bağlı birliklerin ve Senegal ordusunun, Gambiya'da devlet başkanlığının Adama Barrow'a geçişinin sağlanması için başlattığı askeri müdahale ve diğer gelişmeler takip ediliyor.

SPOR
-Basketbol THY Avrupa Ligi 18. haftasında Darüşşafaka Doğuş-UNICS Kazan maçı oynanacak. (Saat:20.00)





 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.