Öne Çıkanlar gündem özeti gündem başlıkları Afrin Hakkari çin pkk Muhbir ysk İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener İyi Parti A Milli Kadın Voleybol Takımı ak parti sözcüsü ömer çelik

Gündemde Bugün-21 Aralık 2016 Çarşamba
TÜRKİYE
-Terör örgütü DEAŞ'in elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.
-
Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ve Malta Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı Anglu Farrugıa'yı ayrı ayrı kabul edecek.
-Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ile başbaşa ve heyetlerarası görüşme yapacak. Erdoğan, bazı anlaşmaların imza törenine ve ortak basın toplantısına iştirak edecek ve Nishani onuruna resmi akşam yemeği verecek. (Saat:13.30-14.30-16.45-17.30-18.30-19.30)

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN’IN PROGRAMI

-TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bujar Nishani ve Malta Cumhuriyeti Temsilciler Meclisi Başkanı Anglu Farrugia ile ayrı ayrı görüşecek. (Saat:10.00-11.30)

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU’NUN PROGRAMI

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Partisinin MYK Toplantısına başkanlık edecek. (Saat:12.00)

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ SUUDİ ARABİSTAN'DA
 -Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suudi Arabistan'da 11. İslam Konferansı Enformasyon Bakanları Toplantısı'na katılacak.

BAKAN ÖZHASEKİ ANKARA’DA

-Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, TOBB Genel Merkezi’nde  İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) İstişare Toplantısına katılacak. (Saat:14.00)

BAKAN ZEYBEKCİ BAKÜ’DE
- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci,  Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek olan "Türk Konseyi Ekonomi Bakanları 6. Toplantısı"na katılacak.

BAKAN EROĞLU'NUN PROGRAMI
-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu,makamında Sudan Cumhuriyeti Su ve Enerji Bakanı Mutaz Salim ile bir araya geliyor ve  Sudan Cumhuriyeti Su ve Enerji Bakanlığı ile iyi niyet beyanı imza törenine katılıyor. (Saat: 14.00/14.30)
 
TBMM GÜNDEMİ
- Genel Kurul’da Sanayi Mülkiyet Kanun Tasarısı’nın görüşmeleri yapılacak. (Saat:14.00)
 
TBMM KOMİSYON TOPLANTILARI
-TBMM Anayasa Komisyonunda  AK Parti’li milletvekillerinin imzası ile verilen anayasa değişikliği teklifinin görüşmeleri devam edecek.
-Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Alt Komisyonunda Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Konusu görüşülecek. (Saat:10.30)
-TBMM İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonunda 12 Eylül Askeri Darbesinden Sonra Oluşturulan Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi İnceleme Alt Komisyonu '' Diyarbakır Beş No'lu Cezaevinde bulunan tutuklu ve yükümlülerin avukatlığını yapmış olan Cemşit Bilek'in tanıklığına başvurulacak. (Saat:13.30)
 
TBMM BASIN TOPLANTILARI
-CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Bağımsız Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm basın toplantısı düzenleyecekler. (Saat:11.00-11.30-12.00-13.00-14.00) 
 
EKONOMİ
- Türkiye İstatistik Kurumu Aralık ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıklıyor. (Saat: 10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
-KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'yi kabul edecek.

KÜLTÜR-SANAT
-Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası, Chopin ve Çaykovski’nin en güzel eserlerini seslendireceği muhteşem bir konser verecek. (Saat:19.00)

GÜNCEL
-Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2017'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamında üçüncü toplantısını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu ev sahipliğinde yapacak. (Saat:13.30)

SPOR
-Ziraat Türkiye Kupası'nda gruplarda 3. haftaya 6 maçla devam edilecek. E Grubu'nda Galatasaray, Türk Telekom Arena'da 2. Lig ekibi Tuzlaspor ile karşılaşacak. (Saat:20.30)
-THY Avrupa Ligi 13. haftasında iki Türk takımı Fenerbahçe ile Darüşşafaka Doğuş karşı karşıya gelecek. (Saat:20.45)
-Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş Sompo Japan-AEK, Ventspils-Muratbey Uşak ve Maccabi Rand Media-Pınar Karşıyaka maçları yapılacak. (Saat:20.00-20.00-22.00)
-Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda BC Mures-Gaziantep Basketbol ve Prievidza-Demir İnşaat Büyükçekmece karşılaşmaları oynanacak.
(Saat:20.00-20.00)

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.