Gündemde Bugün-21 Temmuz 2016 Perşembe
TÜRKİYE
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

CHP GRUBU TOPLANIYOR
-CHP Grubu basına kapalı olarak toplanıyor. (Saat: 11.00)


BAKAN EROĞLU ANKARA'DA
-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cibuti Tarım, Su, Balıkçılık, Hayvancılık ve Deniz Kaynakları Bakanı Muhammed Ahmed Awaleh'i kabul edecek. (Saat:15.45)

BAKAN TÜFENKCİ ANKARA'DA
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Sebzeciler ve Meyveciler Federasyonu Başkanı Ali Karaca ve heyetini kabul edecek. (Saat:14.30)

TBMM GENEL KURULU
-TBMM Genel Kurulunda Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek. (Saat:14.00)

KOMİSYONLAR TOPLANIYOR
-Dilekçe Alt Komisyonu’nda, Engelli Raporunda engellilik oranına Herediter Anjioödem Hastalığının dahil edilememesi görüşülüyor. (Saat: 10.30)
-Dilekçe Alt Komisyonu’nda, Gıda Bankacılığı yürüten/yürütecek dernekler ilişkin güncel mevzuat, derneklerin kuruluş işlemleri ve sonraki faaliyetlerinde tabi oldukları usul ve esaslar ve Gıda bankacılığı faaliyeti yürüten derneklerin çalışma şekilleri ve iyi uygulama örnekleri görüşülüyor. (Saat: 11.00)
-İnsan Haklarını İnceleme Alt Komisyonu’nda, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğü yetkililerinin sunumu gerçekleşiyor. (Saat: 11.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ
-FETÖ'nün darbe girişimine katıldıktan sonra askeri helikopterle Yunanistan'a kaçan 8 asker, Dedeağaç Adliyesi'nde hakim karşısına çıkarılacak.
-Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, İngiltere Başbakanı Theresa May'i kabul edecek, ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.
-Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor

EKONOMİ
-TÜİK, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin bina inşaatı maliyet endeksini duyuracak. (Saat:10.00)

GÜNCEL
-TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ile 81 ilin ziraat odaları il koordinasyon kurulu başkanları, demokrasiye ve millet iradesine sahip çıkan bildiriyi eş zamanlı açıklayacak. (Saat:11.00)
-TODER üyesi tiyatro oyuncuları ve İBB Şehir Tiyatroları öncülüğünde Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi önünde "Yaşasın Demokrasi" yürüyüşü gerçekleştirecek. (Saat:16.00)

SPOR
-UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci ön eleme turu rövanş maçları yapılacak. Kupaya bu turdan katılan Osmanlıspor, 2-2'nin rövanşında Osmanlı Stadı'nda Moldova ekibi Zimbru'yu ağırlayacak. (Saat.21.00)
-Basketbolda ilk kez düzenlenecek FIBA Şampiyonlar Ligi'nde 2016-2017 sezonu fikstür çekimi Almanya'da yapılacak. (Saat: 15.00)
-PTT 1. Lig'de 2016-2017 sezonunun fikstür çekimi Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki merkezinde gerçekleştirilecek. (Saat:14.00)

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.