Gündemde Bugün-22 Eylül 2016 Perşembe
TÜRKİYE
-Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'de Yahudi kuruluşlarının temsilcilerini kabul edecek ve ABD’de yerleşik Türk STK’larınca düzenlenecek programa katılacak.
- Bloomberg CEO’su Michael Bloomberg’i kabul edecek Erdoğan, Michael Bloomberg tarafından düzenlenecek üst düzeyli ABD’li yatırımcılarla yuvarlak masa toplantısına iştirak edecek.
-Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Müslüman toplumu temsilcilerini kabul edecek ve TURKEN Vakfı tarafından düzenlenecek gala yemeğine katılacak.

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN'IN PROGRAMI
-TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Dolmabahçe Sarayı'nda, "Sultan II. Abdülhamid Han Döneminden İzler Sergisi"nin açılışına ve TBMM Milli Saraylar tarafından düzenlenen "Doğumunun 174. Yılında Sultan II. Abdülhamid ve Dönemi Uluslararası Sempozyumu"na iştirak edecek. (Saat:10.30-11.30)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI
-Başbakan Binali Yıldırım,CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu ile AK Parti Genel Merkezinde bir araya gelecek (Saat:10.00)

HDP EŞ GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ ERBİL'DE
-HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve beraberindeki heyet, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani ile bir araya gelecek.

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ TRABZON'DA
-Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Trabzon'un Beşikdüzü, Vakfıkebir ve Giresun'un Eynesil, Görele ilçelerindeki sel bölgelerini ziyaret edecek.

BAKAN ÖZHASEKİ İZMİR'DE
-Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Çeşme / Ildır Körfezi teklif Deniz ve kıyı koruma alanı ve özel çevre koruma bölgesinde incelemelerde bulunacak. Bakan Özhaseki İncelemelerden sonra İzmir'den İstanbul'a hareket edecek. (Saat:10.30-13.00)

BAKAN EROĞLU BİTLİS VE MUŞ'TA
-Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Bitlis'te Valililği ziyaret edecek ve basın açıklaması, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret, Öğretmen Evi Konferans salonunda Koordinasyon toplantısı ve DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman  
Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı Merasimine katılacak.  (Saat:10.00-10.45-11.10-12.45)
-Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muş'ta Valiliği ziyaret ve Basın açıklaması,
DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikalar Dağıtımı Merasimine katılacak, Öğretmen Evi Konferans salonunda Koordinasyon toplantısı, AK Parti İl Başkanlığı Ve Muş Belediye Başkanlığını ziyaret edecek. (Saat:15.00-16.00-17.30-19.00-19.30) 

BAKAN AVCI ANTALYA VE İSTANBUL'DA
-Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, turizm sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek ve ardından basın açıklaması yapacak. Bakan Avcı, Taksim Cumhuriyet Sanat Galerisi'ndeki III. Uluslararası İstanbul Trienali'ni ziyaret edecek. (Saat:11.30-17.30) 

TBMM BASIN TOPLANTILARI
-HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir basın toplantısı düzenleyecekler ayrıca CHP Milletvekilleri Gaye Usluer,Sibel Özdemir ve Namık Havutça ortak basın toplantısı düzenleyecekler. (Saat: 11.00-12.00-11.30)

AK PARTİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI KONYA'DA
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, basın mensuplarıyla bir araya gelecek. (Saat:09.00)

EKONOMİ
-TÜİK, eylül ayı tüketici güven endeksi ile yılın ikinci çeyreğine ilişkin inşaat ciro ve üretim endeksini paylaşacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
-İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon, Irak'ta temaslarda bulunacak.

KÜLTÜR-SANAT
-Tarihçi-yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu, Vefa Lisesi'nde "15 Temmuz" kitabına ilişkin söyleşi yapacak. (Saat:13.30)
-İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ tarafından düzenlenen "Şiirin Sultanları, Sultanların Şiirleri" sergisi, Türk ve İslam Eserleri Müzesi'nde açılacak.
(Saat:17.00)
-"5.Uluslararası Klarnet Festivali" kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Kayahan anısına düzenlenecek "Ustaya Saygı Konseri"nde, Fettah Can, Gökhan Tepe, Gökhan Türkmen, Hakan Aysev, İpek Açar, İrem Derici, İskender Paydaş, Serkan Çağrı, Suat Suna, Yonca Lodi ve Zara, sanatçının eserlerini yorumlayacak. (Saat:20.00)

GÜNCEL
-TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran-Symes başkanlığındaki TÜSİAD Heyeti, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye’deki gelişmeler hakkında yurtdışındaki iş dünyası, düşünce kuruluşu ve siyasetçiler düzeyindeki muhataplarını bilgilendirmek ve Türkiye-AB ilişkilerinin geleceği hakkında görüş alışverişinde bulunmak amacıyla bir dizi ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaretlerin ilki Almanya’nın başkenti Berlin’e düzenlenecek.

SPOR
-Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 2. turu, yapılacak 8 karşılaşmayla tamamlanacak.

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.