Öne Çıkanlar kosgeb çin çukurova belediyesi medicana Goggle fransa pkk Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 1 Nisan 2024 Gündem Özeti Opr. Dr. Şehvar Nefesoğlu 2023 yılında kaç çift evlendi Samet Güdük vefat mı etti

Gündemde Bugün-30 Eylül 2016 Cuma
TÜRKİYE
-Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,
ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştiren Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Başbakan Birinci Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz Al Suud’u kabul edecek.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU İSTANBUL'DA
-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da yabancı basının Türkiye Temsilcileriyle bir araya gelecek. (Saat:10.00)

BAKAN ÖZLÜ İSTANBUL'DA
-Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Deliklikaya Sanayi Bölgesi Açılışı ve Temel atma törenine katılacak. (Saat:14.30)

BAKAN MÜEZZİNOĞLU SAKARYA'DA
-Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Valilikte Kahvaltı programı ve Basına kapalı Sakarya il değerlendirme toplantısına katılacak. Bakan Müezzinoğlu, Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. Fabrika ziyareti, Fabrika çalışanları ile öğle yemeği, Cuma Namazı, Esnaf ziyareti, Tank Palet Fabrikası ziyareti, Toyota Sa Fabrika ziyaretlerinde bulunduktan sonra İstanbul'a hareket edecek. (Saat:09.00-10.00-11.30-12.00-13.00-13.45-14.30-15.45-16.30)

BAKAN BOZDAĞ ANKARA'DA
-Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Kültür Merkezi'nde 13. Ankara İşyurtları Ürun ve El sanatları Fuarı nın açılışına katılacaktır. (Saat:10.00)

BAKAN AVCI ANKARA VE ESKİŞEHİR'DE
-Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Suudi Arabistan Krallığı Kültür ve Enformasyon Bakanı Adel Bin Zaid Al Toraifi ile görüşecek ve Osmangazi Üniversitesi akademik yıl açılış törenine iştirak edecek. (Saat:10.00-14.30)

BAKAN EROĞLU BİNGÖL'DE
-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış töreni ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı merasimine, koordinasyon toplantısına katılacak. (Saat:10.15-15.15)

BAKAN ALBAYRAK İSTANBUL'DA
-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başbakanlık Dolmabahçe ofisinde gerçekleştirilecek Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol'un sunacağı Türkiye raporu lansmanına katılacak. (Saat:14.30)

BAKAN ÇELİK ANKARA'DA
-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries'i kabul edecek. (Saat:11.30)

TBMM BASIN TOPLANTILARI
-CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu Basın toplantısı düzenleyecekler. (Saat:11.30-12.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
-
Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Gürcistan'a ziyarette bulunacak. Papa Franciscus, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüşecek, Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia ile bir araya gelecek.
-İsrail'in 9'uncu Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenaze töreni, ABD Başkanı Barack Obama ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın da bulunduğu birçok liderin katılımıyla Batı Kudüs'te yapılacak.

EKONOMİ
-
TÜİK, ağustos ayı dış ticaret istatistiklerini açıklayacak. (Saat:10.00)

SPOR
-Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta açılış maçında, Akhisar Belediyespor-Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek. (Saat:20.00)










 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.