Gündemde Bugün-5 Ekim 2016 Çarşamba
TÜRKİYE
-Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Üyeliklerine seçilen Recai Akyel ile Yusuf Şevki Hakyemez'in andiçme törenine katılacak ve Bahreyn Başbakan Yardımcısı Şeyh Ali Bin Halife El Halife ile  Rolls-Royce CEO'su Warren East'i ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:10.30-13.15-14.15)

TBMM BAŞKANI KAHRAMAN'IN PROGRAMI
-TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Avustralya'da Viktorya Eyalet Parlamentosu ile Türkiye-Avustralya Dostluk Anıtı'nı ziyaret edecek.

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI
-Başbakan Binali Yıldırım, Anayasa Mahkemesi’nde düzenlenen Anayasa Mahkemesi üyeliklerine seçilen Recai Akyel ile Yusuf Şevki Hakyemez’in Andiçme Töreni'ne katılıyor. (Saat:10.30)

-Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde Sırbistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivıca Dacıc’ı ve Singapur Dışişleri Bakanı Vıvıan Balakrıshnan’ı ayrı ayrı kabul ediyor. (Saat:14.00-15.00) 
-Başbakan Yıldırım, partisinin genel merkezinde AK Parti MYK toplantısına başkanlık ediyor. (Saat: 17.30)

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI
-CHP Genel Başkan Yardımcısı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa Mahkemesi Üyeliklerine seçilen Recai Akyel ile Yusuf Şevki Hakyemez'in andiçme törenine katılacak ve Partisinin MYK Toplantısına başkanlık edecek. (Saat:10.30-12.00)

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ'UN PROGRAMI
-Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Yeşilay, bağımlılara ve bağımlı yakınlarına rehabilitasyon hizmeti vermek üzere İstanbul Cerrahpaşa’da kurduğu Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin (YEDAM) açılış törenine katılacak. (Saat:10.30)

BAKAN ÇAVUŞOĞLU BRÜKSEL VE ANKARA'DA
-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Belçika'da Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'ninde katıldığı Bürüksel Afganistan Konferansı'na iştirak edecek.
-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Dacic ile resmi konutta baş başa ve heyetleri arası görüşme yapacak ve ortak basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:18.00-18.30-19.00)  

AĞBAL ANKARA'DA
-Maliye Bakanı Naci Ağbal, DMO "Taşıt, Üst Yapılı Taşıt ve İş Makineleri Sektör Buluşmaları" Toplantısına katılacak ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu ile toplantı yapacak. (Saat:10.00-14.00)


BAKAN ÖZHASEKİ İSTANBUL'DA
-Çevre ve Sehircilik Bakani Sayin Mehmet Özhaseki, 05 Ekim 2016 (Çarsamba ) tarihinde Istanbul 5. Levent Projesi Dahilinde Kentsel Dönüsümle Yapilan 400 Konutun Kura Çekim Törenine katilacaktir. Programin ayrintilari asagida yer almaktadir. (Saat:11.00)

BAKAN EROĞLU ANKARA'DA
-Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Türkiye'de Havza Bazında Hassas Alanların ve Su Kalitesi Hedeflerinin Belirlenmesi Projesi"nin kapanış toplantısına iştirak edecek. (Saat:10.00)

BAKAN ÖZLÜ JAPONYA'DA
-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Japonya'daki temasları kapsamında Bilim ve İnovasyon Ulusal Müzesini, NEC firması Sergi Salonu'nu, Japon Uzay Araştırma Merkezini ziyaret edecek.

BAKAN TÜFENKCİ GÜRCİSTAN'DA
-Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Gürcistan'da Milli Müzeyi, Altın Fonunu ve Türk Büyükelçiliğini ziyaret edecek, Türk işadamlarıyla görüşecek.

BAKAN AVCI HOLLANDA'DA
-Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Hollanda'da Amsterdam Yunus Emre Enstitüsünü ziyaret edecek.


TBMM GÜNDEMİ
-Meclis Genel Kurulu'nda, Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu sözlü soruları yanıtlayacak. Kişisel verileri Koruma Kuruluna Üye seçimi yapılacak. AK Parti'den 3, CHP'den 1 ve HDP'den 1 Üye seçilecek. 667 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin görüşmelerine tümü üzerindeki konuşmalardan devam edilecek. (Saat:14.00)     

TBMM BASIN TOPLANTILARI
-CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm basın toplantısı düzenleyecekler. (Saat: 10.30-11.00-11.30-12.00-12.30-13.00-13.30) 

TBMM KABUL, GÖRÜŞME VE DİĞER ETKİNLİKLER
-TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Singapur Dışişleri Bakanı Dr. Vivian BALAKRISHAN ve Beraberindeki Heyet Onuruna Öğle Yemeği Verecek. (Saat:13.45)

-TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Sırbistan Başbakan Birinci Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Ivica DAÇİÇ ve Beraberindeki Heyeti Kabul edecek.(Saat:15.30)
-TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Macaristan Başbakan Yardımcısı Zsolt SEMJEN ve Beraberindeki Heyeti Kabul edecek. (Saat.17.00)
-AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, AB Konseyi Genişleme Grubunu (COELA) Kabul edecek. (Saat:17.30)
-İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, AB Konseyi Genişleme Grubunu (COELA) Kabul edecek. (Saat:18.15)

DÜNYA
-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı,
Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis ile görüşecek.
-Gazze'ye Özgürlük Koalisyonu'nun organizesinde yola çıkan ve Gazze sularına yarın ulaşması beklenen Zaytouna gemisinin yolculuğu takip ediliyor.

GÜNCEL
-
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı Reyyan Ana Okulu açılışına katılacak. (Saat:10.00)
-Türk Kizilayi, ihtiyaç sahibi daha fazla insana ulasabilmek için, geçen yil ilkini gerçeklestirdigi “Iyilik Kosusu”nun ikincisini bu yil 30 Ekim 2016 tarihinde düzenleyecek. Iyilikseverler kostukça ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek organizasyonun basin lansmani  Ankara Güvenpark’ta yapilacak. (Saat:11.00)

SPOR
-
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Ukrayna maçıyla ilgili Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. A Milli Takım, Ukrayna maçının son çalışmasını yapacak. Ukrayna Teknik direktörü Andriy Shevchenko, Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda basın toplantısına katılacak. Ukrayna, Türkiye maçının hazırlıklarını Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda yapacağı antrenmanla tamamlayacak. (Saat:17.45-18.30-19.00-19.30)
-Basketbolda Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda Fenerbahçe ile Anadolu Efes, Ankara Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek. (Saat:20.00)
-Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası ön eleme turu ilk maçında Canik Belediyespor, Rusya'nın Chevakata takımıyla karşılaşacak. (Saat:18.00)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.