Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari atatürk çukurova belediyesi HAVA HAREKATI kızılay recep tayyip erdoğan operasyon başbakan binali yıldırım

Gündemde Bugün - 7 Mart 2016 Pazartesi

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da, "Hak-İş Dünyası Kadınlar Günü" etkinliğine katılacak.

(Ankara/13.00) 

2- Başbakan Davutoğlu Brüksel'de

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AB Konseyinde Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile bir araya gelecek, ardından Konsey Başkanı Donald Tusk, Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve AP Başkanı Martin Schulz ile dörtlü görüşme yapacak.

Türkiye-AB Zirvesi'nin ardından liderlerle aile fotoğrafı çekimine katılacak Davutoğlu, Tusk, Juncker ve Schulz ile ortak basın toplantısı düzenleyecek.

Davutoğlu, NATO Ana Karargahı'nda Genel Sekreter Jens Stoltenberg ile bir araya gelecek, ardından düzenlenecek basın toplantısına katılacak.

(Brüksel) 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/14.00)

2- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Habur Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulunacak, Cizre Kaymakamlığını ve ilçe esnafını ziyaret edecek.

(Şırnak/10.30/13/30/14.30)

3- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Avrupa Sosyalistler Partisi'nin düzenlediği Avrupa Konseyi toplantısı öncesi hazırlık toplantısına katılacak, ardından basın toplantısı yapacak.

(Brüksel)

4- TBMM Genel Kurulunda, 2016 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın maddelerinin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/11.00) 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD, Rusya ve Uluslararası Suriye Destek Grubu ortakları arasında, Suriye'de kısmi ve geçici ateşkes niteliğindeki, çatışmaların sonlandırılması anlaşmasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

2- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Suriye rejim güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam) 

3- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Tel Rıfat'ta, terör örgütü PYD'nin ilerleyişi ve muhaliflerle arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

4- İsrail ile Filistinliler arasında yaşanan gerginlik ile ilgili gelişmeler izleniyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze) 

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Mısır'daki Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de yargılandığı "İsmailiyye olayları" ile Muhammed Bedii ve beraberindeki 36 kişinin yargılandığı "Rabia operasyon odası" davalarının duruşmaları izlenecek.

(Kahire) 

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2015'e ilişkin "İstatistiklerle Kadın" bültenini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 24. haftanın son maçında Beşiktaş ile Eskişehirspor, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00) 

2- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 20. hafta Banvit-Fenerbahçe maçıyla tamamlanacak.

(Balıkesir/20.00) (Fotoğraflı)

3- PTT 1. Lig'de 24. haftanın kapanış maçında Adanaspor ile Kayseri Erciyesspor karşı karşıya gelecek.

(Adana/19.00)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.