Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı

Gündemde Bugün-8 Aralık 2016 Perşembe
TÜRKİYE
-Terör örgütü DEAŞ'in elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.
-
Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI
-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı,
Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar’ı ve Başbakan Binali Yıldırım'ı ayrı ayrı kabul edecek. (Saat:13.30-14.30-16.00)

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI
-Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Bilişim Derneği ‘TBD 33.Ulusal Bilişim Kurultayı- Bilişim 2016’ katılacak ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde görüşecek. (Saat:12.00-16.00)

BAŞBAKAN YARDIMCISI KURTULMUŞ ANKARA VE DÜZCE'DE
-Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı öncülüğünde gerçekleştirilecek "Halep'te İnsanlık Ölmesin" kampanyasının tanıtım toplantısına katılacak. Kurtulmuş, Düzce Üniversitesi akademik yıl açılış törenine iştirak edecek Kurtulmuş, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Gecesi programına katılacak. (Saat:10.00-14.00-19.00)

BAKAN ÇAVUŞOĞLU HAMBURG'DA

-Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dönem başkanlığını Almanya'nın yaptığı 23. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konseyi toplantısına iştirak edecek.

BAKAN ÇELİK ADANA'DA
-
Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, “Çukurova’da AB Çalışmalarına Yönelik Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi” açılış etkinliğine katılacak ve AB Büyükelçileri onuruna akşam yemeği verecek.(Saat:14.30-20.00)

BAKAN YILMAZ İSTANBUL'DA
-Milli Eğitim Bakanı ismet Yılmaz,
Millî Eğitim Bakanlığı ve Anadolu Üniversitesinin İşbirliğinde Gerçekleştirilen Türkiye’nin İlk Yerli Zeka Ölçeği (ASİS) Tanıtım Toplantısı’na ve Jennifer’in Düğünü / Osman Gazi Tiyatro Oyununun Galasına katılacak. (saat:14.00-20.00)

BAKAN ÖZLÜ İSTANBUL'DA
-Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, İstanbul Kongre Merkezinde Türkiye İnovasyon Haftası programına katılacak. (Saat:10.00)


BAKAN EROĞLU AFYONKARAHİSER'DA
-Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Fırat Kalkanı Operasyonu’nda  El Bab’ta şehit düşen Piyade Uzman  Çavuş Ahmet Şahin’incenaze merasimine katılacak. (Saat:14.00)

BAKAN SAYAN KAYA ANKARA'DA

-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Yalnız Değilsiniz-Türkiye'nin En Büyük Ailesi" projesi kapsamında alınan bilgisayarların şehit yakınlarına dağıtımı törenine iştirak edecek. (Saat:14.00)

TBMM GÜNDEMİ
-TBMM Genel Kurulunda, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile BDDK ve SPK'nin 2017 yılı bütçeleri görüşülecek. (Saat:11.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI
-CHP Muğla milletvekili Ömer Süha Aldan, HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan ve CHP İstanbul milletvekili Eren Erdem basın toplantısı düzenleyecekler. (Saat:11.30-12.00-13.30-14.00)

EKONOMİ
-Türkiye İstatistik Kurumu, 2016 yılı Ekim ayına ilişkin perakende satış hacim endeksini ve sanayi üretim endeksini açıklıyor. (Saat: 10.00)

GÜNCEL
-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın öncülüğünde gerçekleştirilecek “Halep’te İnsanlık Ölmesin” başlıklı İnsani Yardım ve Sosyal Duyarlılık kampanyasının tanıtım toplantısına katılacaktır. (Saat:10.00)

SPOR
-UEFA Avrupa Ligi gruplarında son hafta maçları oynanacak. Osmanlıspor Ankara'da Zürih, Atiker Konyaspor da Konya'da Gent'i konuk edecek. Fenerbahçe deplasmanda Feyenoord ile karşılaşacak. (Saat:19.00-19.00-21.00)
-Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 11. haftasında Fenerbahçe, Sırbistan'ın Kızılyıldız MTS takımını konuk edecek. (Saat:20.45)
-Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası D Grubu'nda Yakın Doğu Üniversitesi, deplasmanda Slovakya'nın Good Angels takımıyla karşı karşıya gelecek.(Saat:20.00)



 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.