Öne Çıkanlar Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı bugünün gündemi gündem özeti cumhurbaşkanı Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Gündemde Bugün-8 Eylül 2016 Perşembe
TÜRKİYE
-Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör tehditlerine karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI
-
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca ile Parti Genel Merkezi'nde görüşecek. (Saat:10.00)
-CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Niğde'de Şehit Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in kabrini ve ailesini ziyaret edecek. (Saat:13.00)

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK'İN PROGRAMI
-Başbakan Yardımcısı Sn. Mehmet Şimşek, Ankara Marriot Otel'de “Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Tanıtım Toplantısı”na katılıp bir konuşma yapacak. (Saat:10.00)

BAŞBAKAN YARDIMCISI KAYNAK ROMANYA'DA
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Romanya Başbakan Yardımcısı Costin Grigore Borc ve Dışişleri Bakanı Lazar Comanescu ile görüşecek, Mecidiye Kemal Atatürk Koleji Anaokulu ve Köstence Micul Roterdam Yetimhanesi Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi'nin açılış törenine katılacak, Romanya Türk Birliği ve Romanya Tatar Birliğini ziyaret edecek.

BAKAN ZEYBEKCİ LONDRA'DA
-Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İngiltere ziyareti kapsamında Birleşik Krallık Uluslararası Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı ve Ticaret Kurulu Başkanı Liam Fox ile ikili bir görüşme gerçekleştirecek, Birleşik Krallık’ın önde gelen ticaret ve yatırım firmalarının üst düzey temsilcileri ile bir araya gelecek, ayrıca, Birleşik Krallık basın mensupları ile de bir toplantı yapacak.
 
BAKAN IŞIK LONDRA’DA
-Milli Savunma Bakanı Sayın Fikri Işık, BM Barışı koruma toplantısınakatılacak, ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ile ikili görüşme, İngiltere Savunma Bakanı Mıchael Fallon ile ikili görüşme, Pakistan Savunma Bakanı Khawaja Muhammed Asif ile ikili görüşmelerde bulunacak (Saat:11.00-11.45-12.45-13.15)
 
BAKAN ARSLAN ANKARA’DA
Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Dünya Posta Birliği tarafından 20 Eylül-7 Ekim 2016 tarihlerinde İstanbul’da toplanacak 26. Dünya Posta Kongresi ile ilgili basın açıklaması yapacak ve Japonya Uzay Politikaları ile Bilim ve Teknoloji Politikalarından Sorumlu Devlet Bakanı Yosuke Tsuruho ile İkili Görüşme yapacak. (Saat:09.30-15.00) 

BAKAN ÇAĞATAY KILIÇ SAMSUN'DA
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'un Bafra ilçesinde Türbe-Kalaycılı Köprüsü'nün ve İlkadım ilçesinde Bahçeşehir Okullarının 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında faaliyete girecek yeni kampüsünün açılışına katılacak. (Saaat:15.00-18.00)


EKONOMİ
-
TÜİK, temmuz ayı sanayi üretim ve perakende satış hacim endeksleri ile finansal yatırım araçlarının ağustos ayı reel getiri oranlarını açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ
-Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Mekke'de Diyanet İşleri Başkanlığının Hac İdare Merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:10.00)
-NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Parlamento Başkanı Davit Usupaşvili ve Dışişleri Bakanı Mikheil Janelidze ile görüşecek.
-ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye krizini ele almak ve barış görüşmelerini tekrar başlatmak için bir araya gelecek.
-Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'yi kabul edecek.
-Arap Birliği, dışişleri bakanları seviyesinde toplanacak.

KÜLTÜR-SANAT
-Bu yıl ilk kez gerçekleşecek olan Sabancı Vakfı Kısa Film Yarışması'nın tanıtımı Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı'nın ev sahipliğinde, Sabancı Center'da yapılacak.(Saat:10.30)
-Armaggan Art&Design Gallery'in "Doğanın Renkleri" adlı karma resim sergisinin ön gösterimi yapılacak. (Saat:14.00)
-Okay Temiz, Galata Kuledibi’ndeki Okay Temiz Ritim Atölyesinde basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:16.00)
-Beylikdüzü Belediyesi, 3. Barış ve Sevgi Buluşmaları kapsamında etkinlik alanında Barış Manço Şarkıları Yarışması düzenlenecek.(Saat:21.00)
 
GÜNCEL
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Antalya’da düzenlenecek olan Avrupa Jinekolojik Onkoloji Topluluğu (ESGO) “Kadın Kanserlerinin Önlenmesi Sempozyumu” na katılacak. 40 ülkeden 450 bilim insanının katılacağı Sempozyumla eş zamanlı olarak “Avrupa Kadın Kanserleri Konusunda Çalışan Sivil Toplum Kuruluşları Toplantısı da gerçekleştirilecektir. Bu toplantıya da 10 ülkeden 20 dernek başkanı iştirak edecektir. (Saat:12.30)

S
POR
-
Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 2. tur eşleşmelerinin kura çekimi Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki idari merkezinde yapılacak. (Saat:15.00)

 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.