Öne Çıkanlar AİLE gündem özeti Melatonin hormonu Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Covid19 Medikal Aile Terapisi nedir Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kırklareli Valisi Orhan Çiftçi

Güney Kıbrıs’taki Orman Yangınına Müdahale Etmek İçin Hazır Bekleniyor

Türkiye, Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ndeki orman yangınına, talep gelmesi halinde müdahale etmek için 2 helikopter ve bir uçağı hazır bekletiyor. Hava araçları talep hâlinde yangına anında müdahale edebilecek.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi son yılların en büyük orman yangınıyla karşı karşıya. Trodos Dağı eteklerinde bulunan Evrihu Köyü yakınında hafta sonu çıkan ve 3 gündür söndürülemeyen orman yangını rüzgârın etkisiyle hızla yayıldı. Türkiye, talep hâlinde bölgeye gönderilmek üzere 2 yangın helikopteri ile 1 adet uçağı hazır bekletiyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatıyla orman yangınına müdahale için Anamur ve Silifke’de birer helikopter, Antalya’da ise, bir adet uçak hazır durumda bekletiliyor. Talep edilmesi hâlinde hava araçları yangına müdahale edecek.

“Ormanları Gelecek Kuşaklara Taşımak Zorundayız”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konu ile ilgili, “Zaman zaman komşu ülkeler bizden orman yangınlarının söndürülmesi hususunda yardım talep ediyorlar. Bizde onlara yangınlara müdahale konusunda ve teknoloji konusunda yardım ediyoruz. Çünkü ormanlar dünyanın ortak malıdır. Bu ormanları gelecek kuşaklara taşımak zorundayız” açıklamasında bulundu.

“Yardım Elimizi Uzaktan İmtina Etmeyiz”

Eroğlu, Türkiye’nin orman yangınlarını önleme konusunda Afrika, Balkanlar ve Orta Asya’ya hizmet verecek durumda olduğunu vurgulayarak, “Biz her zaman komşu ülkelerde çıkan orman yangınlarına müdahaleye hazırız. Daha önce Bosna Hersek, Azerbaycan, İsrail, Rusya, Libya ve Bulgaristan’a yardımda bulunmuştuk. Güney Kıbrıs’tan da talep gelirse yardım elimizi uzatmaktan imtina etmeyiz” ifadelerini kullandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.