Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı Entube hasta sayısı Medikal Aile Terapisi nedir

Gürcistan’daki Orman Yangını Müdahalelerine Türkiye’den Destek

Türkiye, Gürcistan’daki iki orman yangınlarına müdahale için birer uçak ve ikişer helikopter gönderdi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Orman yangınları ile başarılı bir şekilde mücadele eden teşkilatımız talep olduğu takdirde komşu ülkelere desteğini sürdürecektir” dedi.

Gürcistan’da meydana gelen orman yangınlarının kontrol altına alınması için yapılan çalışmalara Türkiye de destek verdi.  Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada geçtiğimiz günlerde Borjomi bölgesinde çıkan orman yangınına müdahale için yardım talebinde bulunan Gürcistan’a 1 adet yangın söndürme uçağı ve 2 helikopter gönderildiği anımsatıldı. Öte yandan, Gürcistan’ın talebi doğrultusunda Başbakan Binali Yıldırım Abastumani bölgesinde çıkan yangına müdahale edilmesi için bir uçak ve iki helikopter gönderilmesi talimatını verdi.

“Teşkilatımız Komşu Ülkelere Desteğini Sürdürecektir”

Konu ile ilgili açıklama yapan Bakan Eroğlu ormanların dünyanın ortak değeri olduğunu ifade ederek, “Bu sene Gürcistan dışında KKTC ve Makedonya’da çıkan orman yangınlarının kontrol altına alınması maksadıyla hava aracı desteğinde bulunduk. Şili’ye arazöz gönderdik. Orman yangınları ile başarılı bir şekilde mücadele eden teşkilatımız talep olduğu takdirde komşu ülkelere desteğini sürdürecektir” değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.