Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen meclis Hakurk

Hakkari'de 17 terörist etkisiz

ANKARA (ANKA) - Hakkâri’de devam eden operasyonda icra edilen hava harekâtı sonucunda bölücü terör örgütü mensubu 17 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK’nın internet sitesinden verilen bilgiye göre dün etkisiz hale getirilen teröristlerin yanında üç mağara, bir cephanelik ve terörist mevzileri imha edildi, bölgede yapılan arazi aramasında; bir RPG-7 silahı, yedi RPG-7 mühimmatı, 900 12.7 mm uçaksavar mühimmatı, 409 doçka mühimmatı, 242 Kaleşnikof mühimmatı, çok sayıda patlayıcı, örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Erzurum’da icra edilen operasyonda, iki ayrı sığınakta bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait bir el telsizi, 110 bixi ve 50 tabanca mühimmatı, bir el bombası, 10 sırt çantası, 11 met, dört uyku tulumu, 140 metre kablo, dört panço, 70 pil ve sera naylonu ile muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Şırnak’ta devam eden operasyonda; bir el bombası, iki mayın, 970 kg amonyum nitrat, 22 kg dinamit lokumu, yedi tüp ve 11 el yapımı patlayıcı düzeneği bulundu.

9 Ekim Şırnak’ta yüksek gerilim hattı direğine, el yapımı patlayıcı patlatılmak suretiyle zarar verildi, güvenlik güçlerinin müdahalesi sonucunda patlatılmaya hazır dört el yapımı patlayıcı daha tespit edilerek imha edildi.

Mardin’de İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, bölücü terör örgütüne katılacağı tespit edilen bir kadın ile örgüte eleman temin ettikleri tespit edilen iki kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Şanlıurfa’da İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca; “Terör Örgütüne Yardım ve Yataklık Yapmak” suçundan 10 kişi yakalanarak gözaltına alındı, bir tabanca, bir av tüfeği, 27 tabanca ve 14 av tüfeği mühimmatı ile muhtelif mermi ele geçirildi.

Siirt’te bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen sığınak ve silah mevzileri, icra edilen hava harekâtı ile imha edildi. (ANKA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.