Öne Çıkanlar gündem özeti cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk terörist MSB gündem başlıkları enflasyon CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş abd fırat kalkanı bugünün gündemi

Hakkari’de 2 Askerin Şehit Edildiği Saldırıda Yer Alan Terörist Yakalandı

Yüksekova İlçe Kaymakamlığı çevresinde görevli ekiplerce durumundan şüphe edilip durdurulan terörist yakalandı.Teröristin, 2 askerin şehit edildiği saldırıda yer aldığı ve eylem hazırlığı için örgüt tarafından keşif yapmak amacıyla görevlendirildiği belirtildi.

Hakkari Valiliği yaptığı açıklamada 19 Temmuz günü Yüksekova İlçe Kaymakamlığı çevresinde görevli ekiplerce durumundan şüphe edilip durdurulan terörist yakalandığını açıkladı. Teröristin üzerinden not defteri ve örgütsel doküman ele geçildiğini belirten Valilik, yapılan sorgulamalar sonucunda devletin üst düzey yöneticilerine suikast planladığı, eylem hazırlığı için örgüt tarafından keşfe gönderildiği belirtildi. Açıklamanın devamında teröristin 2016 yılı içerisinde değişik tarihlerde çeşitli eylemlere katıldığını, 2 askerin Şehit edilmesinde yer aldığı belirlendiğini belirten Valilik, teröristin yer göstermesi sonucu yapılan aramada 1 adet el bombası ve 1 adet roket sevk fişeği bulunduğu belirtti. Valilik ayrıca konu ile ilgili tahkikatın devam ettiğini ifade etti.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.