Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken fetö şehit adana abd Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tesk yunanistan tüik

Hakkari’de ‘İşbirlikçi’ Olduğu İddia Edilen Vatandaşlar Bombalandı

Hakkari Valiliği, Kanireş bölgesine yapılan bombardımanda 4 PKK mensubunun öldürüldüğünü öne sürerek ayrıca bölgede bulunan 4 vatandaştan birinin öldürüldüğünü üçünün ise yaralandığını duyurdu. Valilik açıklamasında vatandaşlar, “işbirlikçi” olarak tanımlandı.

Hakkari Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre Hakkari Merkezi Oğul Köyü Kanireş bölgesinde tespit edilen hareketli hedefe 31 Ağustos günü saat 15.30 sıralarında, SİHA ile bir bomba atıldı. Söz konusu atış sonucunda 4 PKK mensubu etkisiz hale getirildi.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Twitter’dan yaptığı paylaşımda söz konusu saldırı ile köylülerin vurulduğunu bir kişinin hayatını kaybettiğini ve üç kişinin yaralandığını duyurdu. Hakkari Valiliği ise vatandaşların bombalandığını doğrulayarak, “Söz konusu atış neticesinde, (4) BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildiği değerlendirilen bölgede, teröristlerle toplantı halinde bulundukları sonradan  anlaşılan İbrahim SAK ve Musa TARHAN isimli işbirlikçiler hafif şekilde, Mehmet TEMEL ve İsmail AYDIN isimli işbirlikçiler ise ağır şekilde olmak üzere toplam (4) işbirlikçinin yaralandığı, kendi imkânları ile Hakkâri Devlet Hastanesine giderek tedavi altına alındıkları tespit edilmiştir. Söz konusu yaralanan işbirlikçilerden Mehmet TEMEL, Hakkâri Devlet Hastanesinde tedavi altında iken vefat etmiştir .Konu ile ilgili adli tahkikat devam etmektedir” açıklamasında bulundu.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.