Öne Çıkanlar İyi Parti ak parti sözcüsü ömer çelik çin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kosgeb ak parti Op. Dr. Volkan Erdoğan İtalya Büyükelçisi Giorgio Marrapodi  Harp ve Vazife Malullerine Yapılacak 2021 Yılı Ek Ödemeleri BGMP 2021 FIVB Kadınlar Kulüpler Dünya Şampiyonası 2021 Türkiye Karting Şampiyonası

Hakkari'de mevzi, barınak ve mağaralar imha edildi

ANKARA (ANKA) – Hakkâri’de tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava ve kara harekatı ile imha edildi.

Genelkurmay Başkanlığının “önemli yurtiçi olaylar” açıklamasına göre, dün, Hakkâri bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri düzenlenen hava ve kara harekatı ile imha edildi.

Operasyon kapsamında yapılan arazi aramasında bulunan iki adet mağarada; bir adet el bombası, 120 adet elektrikli fünye, 26 bidon mazot, patlayıcı yapımında kullanılan tüp ve düzenekler, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Açıklamadan:

“Diyarbakır / Lice’de yapılan operasyonda tespit edilen bölücü terör örgütü hedeflerine yönelik olarak düzenlenen hava harekâtında 14 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Siirt’te icra edilen operasyonda, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin karargâh olarak kullandığı sığınak ve barınaklar ele geçirilmiş, yapılan aramada; 200 adet 7,62 mm Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, biri büyük iki adet telsiz, patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, çok sayıda yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir.

Tunceli-Pülümür karayolunda bir, Şırnak-Çukurca karayolunda bir, Şemdinli’de bir olmak üzere toplam üç adet el yapımı patlayıcı, yapılan yol kontrol faaliyetleri esnasında bulunarak yerlerinde imha edilmiştir.

Ağrı / Patnos’ta, “terör örgütüne eleman temin etmek, yardım ve yataklık” suçundan iki şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.” (ANKA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.