Öne Çıkanlar chp genel başkanı kemal kılıçdaroğlu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan asker jens stoltenberg ak parti genişletilmiş il başkanları toplantısı İL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ (ECLAC CUMA GÜNÜ tsk kredi ihracı cumhurbaşkanı erdoğan

"Hatay Birlik Ve Beraberliğimize Sahip Çıkma Kararlılığımızın Sembolü Olmuştur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendi hür iradesiyle Anavatanla kucaklaşmayı tercih eden Hatay, milli birliğimizi, bütünlüğümüzü güçlendirmiş; barış içinde yaşama, birlik ve beraberliğimize sahip çıkma kararlılığımızın sembolü olmuştur." dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23 Temmuz Hatay’ın anavatana katılmasının yıl dönümü münasebetiyle bir mesa yayımladı. 

"Hatay birlik ve beraberliğimize sahip çıkma kararlılığımızın sembolü olmuştur"

Cumhurbaşkanı Erdoğan yayımladığı mesajında; “Hatay’ın 80 yıl önce anavatanla bütünleşmesi, kaderini Türkiye’nin kaderiyle birleştirmesi, siyasi ve diplomatik alanda ülkemizin saygınlığını ve etkinliğini artıran bir karar olmuştur. Kendi hür iradesiyle Anavatanla kucaklaşmayı tercih eden Hatay, milli birliğimizi, bütünlüğümüzü güçlendirmiş; barış içinde yaşama, birlik ve beraberliğimize sahip çıkma kararlılığımızın sembolü olmuştur." dedi. 

"Anadolu mozaiğinin en önde gelen merkezlerinden biridir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Cumhuriyeti’nin barışçı ve akılcı politikaları sonucu elde ettiği en büyük kazanımlarından biri olan Hatay, farklı dinlerin, farklı kültürlerin iç içe, kardeşçe ve hoşgörüyle yaşadığı, Anadolu mozaiğinin en önde gelen merkezlerinden biridir.

Bu düşüncelerle Hatay’ın anavatana katılmasının yıldönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal ve dönemin Hatay Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen olmak üzere bu milli dava uğruna çaba harcayan herkesi rahmetle yad ediyor; Hataylıları ve bütün vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum. ” dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.