Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken şehit esnaf Akşener DEVA PARTİSİ Genel Başkanı Ali Babacan fenerbahçe babacan Covid19 Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Vergi

Hatay Havalimanı’nda Bin 891 Kutu Kaçak İlaç Ele Geçirildi

Hatay Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonda bin 891 kutu kaçak ilaç ele geçirildi.

Ticaret Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; "İskenderun Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince gerçekleştirilen istihbarat ve analiz çalışmalarında ilaç kaçakçılığı yapılabileceği bilgisi edinilmesi üzerine İstihbarat Bilgi Sisteminde geçmişe yönelik yapılan çalışmada şüpheli görülen şahıslar belirlendi. Bu şahıslar Varış Öncesi Programına tanımlanarak hareketleri inceleme altına alındı. 

Yapılan analizler sonucunda riskli olarak belirlenen şahıslardan birinin, Hatay Havalimanı’na gelerek İstanbul’dan aktarmalı olarak Bahreyn’e gitmek için işlemlere başladığı sırada sistemin  uyarı vermesi üzerine muhafaza ekiplerince şahıs havalimanında tespit edilerek uzaktan gözlem altına alındı.

Söz konusu şüpheli kişinin uçuş işlemlerini tamamladıktan sonra herhangi bir gümrük beyanında bulunmadan uçuşunu gerçekleştirmek istemesi üzerine şahsın el çantası ve bavulunda arama yapıldı. Yapılan kontroller neticesinde bir kısmı açık bir kısmı ise baklava kutularına gizlenmiş vaziyette toplam bin 891 kutu ilaç ele geçirildi.

İlgili kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan ön analizlerde kaçak ilaçların halk sağlığını tehlikeye atabilecek içeriklere sahip olduğu, üretiminde de herhangi bir denetim ve kontrol işlemi bulunmadığı saptandı. " denildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.