Öne Çıkanlar gündem özeti terörist cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk MSB gündem başlıkları enflasyon HAVA HAREKATI tesk genel başkanı bendevi palandöken abd CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş

Hava Kuvvetlerinden Ayrılmış Pilotlar Yeniden İstihdam Edilecek

Milli Savunma Bakanlığı, 15 Ağustos 2016 tarihinden önce herhangi bir nedenle TSK’dan ayrılmış ya da ilişiği kesilmiş pilot subayları yeniden istihdam edecek.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname doğrultusunda 15 Ağustos 2016 tarihinden önce herhangi bir nedenle TSK’dan ayrılan veya ilişiği kesilen pilot subaylardan istekli olanlar, uçuş için gerekli şartları sağlamaları ve başvurularının uygun görülmesi halinde ilgili Kuvvet Komutanının teklifi ve Millî Savunma Bakanının onayı ile yeniden subay nasbedilerek TSK’da görevlendirilebilecek.

Aranan niteliklere uygun olan adayların ilk başvuruları 1-23 Eylül 2016 tarihleri arasında yapmaları gerekiyor. Bakanlık, kabul edilecek pilotlarda şu şartları arıyor:

“T-41, SF-260 veya KT-1T uçak öğretmeni olarak başvuracak pilotlar için başvuru tarihi itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 49 yaşını doldurmamış olmak.

Diğer uçak tipi (T-41, SF-260 ve KT-1T uçakları hariç ) pilotlar için; 1-23 Eylül 2016 tarihleri arası başvuruda bulunacak adaylar için en son uçtuğu uçak tipinde 01 Ocak 2012 tarihinden sonra harbe hazır olarak uçmuş olmak ve başvuru tarihi itibariyle düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 45 yaşını doldurmamış olmak, 23 Eylül 2016 tarihinden sonra yapılacak başvurular için başvuru tarihi itibariyle en son uçtuğu uçak tipinde en geç 55 ay önce harbe hazır olarak uçmuş olmak ve düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 45 yaşını doldurmamış olmak."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.