Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Hava Sıcaklığı 3 İla 6 Derece Artacak
Hava Sıcaklığı Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi hariç, diğer yerlerde 3 ila 6 derece artacak. İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi yağışlı geçecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Sivas, Yozgat, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. İç ve doğu kesimlerde yer yer pus hadisesi ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görülecek. Hava sıcaklığı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da önemli bir değişiklik olmayacak, diğer yerlerde 3 ila 6 derece artacak. Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli (30-60 Km/saat) olacak.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi görülecek.

Ege: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile iç kesimlerde hafif buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Akdeniz: Parçalı ve az bulutlu, batı kesimleri yer yer çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Burdur ve Isparta çevrelerinde yer yer pus ve sis hadisesi öngörülüyor.

İç Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri yağışlı geçecek. Yağışlar, hafif olmak üzere aralıklı yağmur, Yozgat ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi ile bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur, Bolu ve Kastamonu çevrelerinde sabah saatlerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Rüzgar, bölgenin kıyı kesimlerinde batılı yönlerden kuvvetli (30-60 Km/saat) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesi meydana gelecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif kar şeklinde olacak. Rüzgar, Orta Karadeniz kıyılarında kuzeybatılı yönlerden kuvvetli (30-50 Km/saat) esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus hadisesi meydana gelecek.

Doğu Anadolu:  Parçalı az bulutlu, zamanla kuzeyinin yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzey kesimleri akşam saatlerinden sonra hafif kar yağışlı geçecek. Bölgenin kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis hadisesi görülecek.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzeyinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don ile yer yer pus hadisesi bekleniyor.

Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) hafif olmak üzere yağmurlu (9)
İstanbul: Parçalı bulutlu (11)
Bursa:  Parçalı ve çok bulutlu (15)
İzmir: Az bulutlu ve açık (17)
Antalya:Parçalı ve çok bulutlu, zamanla az bulutlu (17)
Bolu: Parçalı ve çok bulutlu, bugün (Çarşamba) sabah saatlerinde karla karışık yağmurlu olmak üzere aralıklı yağmurlu (9)
Trabzon:Parçalı ve çok bulutlu, bugün (çarşamba) öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (14)
Erzurum: Parçalı az bulutlu, zamanla çok bulutlu, bugün (Çarşamba) akşam saatlerinden sonra hafif kar yağışlı (-2)
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu (13)
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.