Öne Çıkanlar Goggle medicana fransa suvul toplum kuruluşları POLİS EKİPLERİ celal adan binali yıldırım Ltd. finansal sonuçları esnaf annesinin ölümüne sebeb oldu ORDU ankara itfaiyesi

Hava Sıcaklığı 4-8 Derece Düşecek

Hava sıcaklığı, Kuzey kesimlerde hissedilir derecede (4-8 derece)olmak üzere kuzey, iç ve doğu bölgelerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde yapılan son değerlendirmelere göre, Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu ile G.Antep, Kilis, Diyarbakır, Adıyaman, Batman ve Siirt çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Adana'nın doğusu, K.Maraş'ın Andırın ilçesi, Osmaniye ile Hatay kıyılarında kuvvetli, Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Yağışların;  yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (sel, su baskını, yağış anında kuvveti rüzgar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Rüzgarın ise kuzey, iç ve batı kesimlerde kuzey ve batı, Akdeniz kıyıları ile doğu bölgelerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz'de kuvvetli (40-60 km/sa), Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çok kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde(50 - 90 km/saat) esmesi bekleniyor. Rüzgar'ın çok kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde(50 - 90 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı(Ulaşımda aksamalar, Çatı Uçması, Ağaç devrilmesi vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

  
BÖLGELERDE HAVA DURUMU

 
MARMARA BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, güney ve doğusu ile Tekirdağ çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
EGE BÖLGESİ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, kuzey kesimleri aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
AKDENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, Adana'nın doğusu, Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesi, Osmaniye ile Hatay kıyılarında kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.
İÇ ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğusu aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
BATI KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların kıyılarında kuvvetli, Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey ilçelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor. Rüzgarın kıyılarında kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40 - 60 km/saat) olarak esmesi öngörülüyor.
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Rüzgarın Doğu Anadolu'nun doğusunda güney ve batı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (50 - 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.
GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ: Parçalı ve çok bulutlu, zamanla Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın batı yönlerden kuvvetli (40 - 60 km/saat) olarak esmesi öngörülüyor.
 
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
 
İSTANBUL: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (21)
İZMIR: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (26)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (22)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(32)
ANTALYA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu. (27)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.(23)
ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (18)
DIYARBAKIR: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (29)
GAZİANTEP: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı (28)
KONYA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu (27)
ZONGULDAK: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı (20)
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.