Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan transfer Muhbir memur TürkiyeİşBankası amerika birleşik devletleri türkiye operasyon dbp siirt il başkanı Reşit Teymur cumhurbaşkanı tsk Mart 2024 Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi

Hava Sıcaklığı Doğu’da Mevsim Normallerinin 2-4 Derece Üzerinde

Ankara'nın kuzey, Bolu'nun doğu ve Çankırı'nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara’nın kuzeydoğusu, Kuzey Ege'nin iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Karadeniz kıyıları ile Çanakkale'nin doğu kesimleri, Bilecik, Kırklareli'nin kıyı kesimleri, Denizli, Muğla ve Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ankara'nın kuzey, Bolu'nun doğu ve Çankırı'nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Batı bölgelerde mevsim normalleri civarında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile Doğu Anadolu'da yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların Ankara'nın kuzey, Bolu'nun doğu ve Çankırı'nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin kuzeydoğusu ile Çanakkale'nin doğu kesimleri, Bilecik ve Kırklareli'nin kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

EGE: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak, Denizli ve Muğla çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kıyı Ege'de kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğleden sonra Batı Akdeniz'in iç kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzeybatı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ankara'nın kuzey kesimleri ile Çankırı'nın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölgenin batı kesimleri ile Kastamonu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, öğle saatlerinden sonra Bolu'nun doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey ve doğu çevrelerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. (28)

İSTANBUL: Parçalı yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

İZMİR: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu.(32)

ADANA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (35)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. (30)

SAMSUN: Parçalı yer yer çok bulutlu.(29)

ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu. (31)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(39) 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.