Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan ClinicExpert Melatonin hormonu Nicolas Baldeyrou Bharat Biotech Mangal

Hava Sıcaklığı İç ve Doğu Kesimlerde Düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Elazığ, Batman, Mardin ve Siirt çevrelerinin kar yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak.

Rüzgar ise genellikle kuzey yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'de kuvvetli, Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

-YOĞUN KAR YAĞIŞI-

Yağışların; Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenirken Meteoroloji, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı, tipi şeklinde kar yağışı, çığ tehlikesi gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-BUZLANMA VE DON OLAYI-

Meteoroloji, “Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısı da yaptı.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Meteoroloji’den çığ uyarısı da geldi:

“Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

-KUVVETLİ RÜZGAR-

Rüzgarın Güney Ege kıyıları, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Akdeniz'de kuvvetli, Batı Akdeniz kıyılarında yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Meteoroloji, rüzgar nedeniyle yaşanabilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini duyurdu.

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Az bulutlu, bölgenin doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevreleri ile Bursa'nın doğu kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. 

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, Sivas ve Eskişehir çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölgenin kuzey ve doğu kesimleri ile Elazığ çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Batman, Siirt ve Mardin çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (-5)

İSTANBUL: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde hafif kar yağışlı. (2)

İZMİR: Az bulutlu.(5)

ADANA: Parçalı bulutlu. (8)

ANTALYA:  Parçalı bulutlu. (9)

SAMSUN: Çok bulutlu ve kar yağışlı.(1)

ERZURUM: Çok bulutlu ve kar yağışlı. (-7)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu.(1)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.