Öne Çıkanlar deprem azerbaycan KENAN DOĞULU meclis zorlu psm demet akalın Yıldız Tilbe Aleyna Tilki gülben ergen Sertab Erener tarkan Ebru Gündeş

Hava Sıcaklığı Kuzey ve İç Kesimlerde 10 Derece Azalacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların; Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ile Kastamonu ve Karabük'ün kuzeyi ), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sakarya, Bitlis, Muş, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Hakkâri, Şırnak ve Ağrı ile Batman ve Siirt'in yükseklerinde kuvvetli kar, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay çevreleri ile Adana'nın doğu ilçeleri ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde gerçekleşmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığı, kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (8-10 derece) azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Rüzgâr genellikle kuzey, kuzeybatı, güney ve doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Orta Karadeniz, Güney Ege kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esecek.

-YOĞUN KAR VE KUVVETLİ YAĞIŞ-

Yağışların; Batı Karadeniz (Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ile Kastamonu ve Karabük'ün kuzeyi ), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sakarya, Bitlis, Muş, Bingöl, Erzincan, Tunceli, Hakkari, Şırnak ve Ağrı ile Batman ve Siirt'in yükseklerinde kuvvetli kar, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay çevreleri ile Adana'nın doğu ilçeleri ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenirken Meteoroloji, ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-KUVVETLİ RÜZGÂR-

Meteoroloji, rüzgârın, Orta Karadeniz, Güney Ege kıyıları, Orta ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli, zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesinin beklendiğini belirterek, deniz ve hava ulaşımında aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini duyurdu.

-ÇIĞ TEHLİKESİ-

Meteoroloji, “Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısı da yaptı.

-SOBA VE BACA GAZI ZEHİRLENMELERİ-

Meteoroloji’nin bir diğer uyarısı ise şöyle:

“Yurdumuzun doğu kesimlerinde rüzgarın güneyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek soba ve baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Çok bulutlu, bölgenin doğusunun aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

EGE: Çok bulutlu ilk saatler Afyonkarahisar, Denizli ve Kütahya çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Çok bulutlu, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay çevrelerinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar yağışı olmak üzere Osmaniye, Kahramanmaraş, Adana'nın doğu ilçeleri ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Çok bulutlu, doğusu ile Ankara, Çankırı ve Kırıkkale çevreleri ile Konya'nın güney ve doğu kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Zonguldak, Bartın, Bolu, Düzce ile Kastamonu ve Karabük'ün kuzeyinde yerel olarak kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması beklenen yağışların, iç kesimlerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi beklenen yağışların Erzincan, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Ağrı, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli kar yağışı şeklinde olması tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Çok bulutlu, kısa süreli ve hafif kar yağışlı. (0)

 İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu ve hafif kar yağışlı. (1)

İZMİR: Parçalı çok bulutlu.(6)

ADANA: Çok bulutlu, doğu ilçeleri kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı. (13)

ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu. (12)

SAMSUN:  Çok bulutlu, yağmurlu zamanla karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli kar şeklinde olması bekleniyor. (4)

ERZURUM: Parçalı çok bulutlu aralıklı kar yağışlı. (-1)

DİYARBAKIR: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, kuzey kesimleri yer yer karla karışık yağmurlu. (4) 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.