Hava Sıcaklığı Kuzey Ve İç Kesimlerde 3 İla 6 Derece Azalacak

Hava sıcaklığı Yurdun kuzey ve iç kesimlerinde 3 ila 6 derece azalacak. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun güney ve doğusu, Kastamonu, Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Erzincan çevreleri ile Antalya'nın doğu ilçelerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, yağmur ve sağanak, Batı ve Orta Karadeniz kıyılarında karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgar'ın ise genellikle kuzey ve doğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege ile öğle saatlerinde Sinop, akşam saatlerinde Doğu Akdeniz kıyıları, gece saatlerinde Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü; Akşam saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde görülecek yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışının sebep olabileceği olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb.) dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarılarda blundu.

Bölgelerde Hava Durumu

Marmara: Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin batı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu, güney kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, bölgenin kıyı kesiminde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Antalya'nın doğu çevrelerinin yer yer sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, Doğu Akdeniz'in kıyı kesiminde akşam saatlerinden sonra kuzeydoğu yönünden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

İç Anadolu: Parçalı yer yer çok bulutlu, Karaman, Aksaray, Niğde, Kayseri ve Aksaray çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, kıyılarının yağmur ve karlakarışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın, öğle saatlerinde Sinop çevrelerinde kuzeybatı yönünden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz'in yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden sonra Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olmak üzere, kıyı kesimlerinde yağmur, zamanla karlakarışık yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor bekleniyor. Rüzgarın, öğle saatlerinden sonra bölgenin kıyı kesimlerinde kuzeybatı yönünden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu: Çok bulutlu, doğusu ile Erzincan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Iğdır ile ilk saatlerde Bingöl çevrelerinde yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin güney ve doğusunun yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, gece saatlerinde bölgenin batı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.
 
Bazı İllerde Hava Durumu

Ankara: Parçalı bulutlu (5)
İstanbul: Az bulutlu  (13)
İzmir: Az bulutlu (12)
Adana:Parçalı ve çok bulutlu (19)
Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde doğu ilçeleri sağanak yağışlı (19)
Bolu: Parçalı ve çok bulutlu (-2)
Trabzon: Çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karlakarışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı (9)
Erzurum: Çok bulutlu, hafif kar yağışlı (1)
Diyarbakır: Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu (10)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.