Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit abd tesk adana yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel

Hava Sıcaklığı, Tüm Yurtta 3 İla 6 Derece Düşecek

Hava sıcaklığı, Tüm yurtta 3 ila 6 derece düşecek. Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinde, İç Anadolu'nun doğusunda ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yoğun kar yağışı bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son değerlendirmelere göre; Trakya ve Güney Ege dışında kalan tüm yurdun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.  Rüzgar'ın Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Kar Yağışı Uyarısı

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda kuvvetli (20-50 Kg/Metrekare), Antalya’nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Osmaniye, Hatay, Sinop, Samsun ve Ordu çevreleri ile Kahramanmaraş’ın güneyinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare)olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.
YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI : Karadeniz Bölgesinin iç kesimlerinde, İç Anadolu'nun doğusunda ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yoğun kar yağışı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Marmara ve Kıyı Ege'de rüzgarın kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) ve zaman zaman kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERDE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı çok bulutlu, bölgenin doğu kesimleri ile Balıkesir, Çanakkale ve Tekirdağ çevrelerinin yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın: Kuzeydoğu yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/sa) şekilde eseceği tahmin ediliyor.

EGE:Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi ile İzmir, Afyonkarahisar ve Denizli çevrelerinin yağmur, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgarın; kıyılarında kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-60 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ:Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Isparta çevrelerinin zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Antalya’nın doğu ilçeleri, Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay ile Kahramanmaraş’ın güneyinde çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor. Rüzgarın : Antalya Körfezinde güneydoğu yönlerden, İskenderun Körfezinde güney batı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ankara'nın doğusu, Kırıkkale, Sivas, Kayseri ve Yozgat çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; İç kesimlerde gece saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve zamanla kar şeklinde, Orta Karadeniz'de kuvvetli, Sinop, Samsun ve Ordu illerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/metrekare) olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, bölge genelinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güneydoğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde gece e sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden batı kesimlerinin, zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, kuzey kesimlerinin öğle saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların ; Bölgenin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
İSTANBUL: Parçalı çok bulutlu, yağmurlu, zamanla yüksekleri karla karışık yağmurlu (8)
İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı (8)
ADANA : Parçalı ve çok bulutlu, çok kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı (14)
ANTALYA: Parçalı ve çok bulutlu, doğu ilçelerinde çok kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı (17)
ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı (4)
BOLU: Parçalı çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (2)
TRABZON:
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (14)
ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (3)
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve kar yağışlı (5)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.