Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan transfer Muhbir memur TürkiyeİşBankası dbp siirt il başkanı Reşit Teymur türkiye operasyon tsk amerika birleşik devletleri cumhurbaşkanı Mart 2024 Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi

Hava Sıcaklığı Yurt Genelinde 12 Derece Düşecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin büyük bölümünde görülecek olan yağışların; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Hatay ve Osmaniye çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Akdeniz ve Ege kıyıları dışında ülke genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığı, Türkiye genelinde 8-12 derecede azalacak.

Rüzgâr genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz kıyıları ile Batı Akdeniz kıyı kesiminde kuvvetlice esecek.

-YOĞUN KAR YAĞIŞI-

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa ve Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması beklenirken Meteoroloji, ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini bildirdi.

-BUZLANMA VE DON-

Meteoroloji ayrıca, “Kıyı Ege ve Akdeniz kıyı kesimleri haricinde ülke genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir” uyarısında bulundu.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

ANKARA: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif kar yağışlı. (-2)

İSTANBUL: Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı. (1)

İZMİR: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde kuzey ilçeleri hafif kar yağışlı. (6)

ADANA: Parçalı ve çok bulutlu. (12)

ANTALYA: Parçalı ve az bulutlu. (10)

SAMSUN: Çok bulutlu, sabah saatlerinde yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı. (2)

ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı. (-3)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı. (2)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

MARMARA: Çok bulutlu, güney ve doğu kesimleri ile Kırklareli'nin doğu ilçeleri ve Tekirdağ çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova ile Bursa çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 

EGE: Parçalı, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu, Manisa, Kütahya ve Afyonkarahisar çevreleri ile İzmir'in kuzey ilçelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Parçalı, iç ve doğu kesimlerinin yer yer çok bulutlu Hatay, Osmaniye ve Anamur çevrelerinin yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar, öğle saatlerinde Isparta çevrelerinin hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerine kadar bölge genelinin aralıklı hafif kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesiminde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 

DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Van ve Ağrı çevrelerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. 

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin güneyinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.