Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu Pandemi palandöken şehit adana tüik fetö abd tesk yunanistan babacan

Hava sıcaklığının iç bölgelerde düşmesi bekleniyor

ANKARA(ANKA) – Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığının iç bölgelerde biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, yağışların ilk saatlerde Sinop ile Samsun’un merkez ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli bekleniyor. Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Hava sıcaklığının ise iç bölgelerde biraz azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde batı ve güneybatı yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, ilk saatlerde Marmara, ile Kuzey Ege Kıyılarında kuvvetli (30-50 km/s) olarak esmesi bekleniyor.

 

-UYARILAR-

 

Yağışların ilk saatlerde Sinop ile Samsun’un merkez ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamlar, dolu, hortum vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ile Doğu Anadolu'nun güney kesimlerinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (görüş mesafesinde azalma, hava kalitesinde düşme, ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

 

-BÖLGELERDE HAVA-

 

Marmara: Parçalı ve az bulutlu, ilk saatlerde İstanbul'un kuzey ilçelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege: Az bulutlu ve açık, bölgenin iç kesimlerinin parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz'de toz taşınımı bekleniyor.

İç Anadolu: Az bulutlu ve açık, bölgenin kuzey kesimlerinin parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Çankırı çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yerel olarak sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Sinop çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı yer yer çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerine kadar Samsun'un merkez ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin güney kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

 

-BAZI İLLERDE HAVA-

 

ANKARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kuzeydoğu çevreleri yerel ve lokal olarak sağanak yağışlı (29)

İSTANBUL: Parçalı bulutlu, ilk saatlerde kuzey ilçeleri hafif sağanak yağışlı (28)

İZMIR: Az bulutlu (30)

BURSA: Parçalı bulutlu (29)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık (32)

KONYA: Az bulutlu (30)

TRABZON: Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere sağanak yağışlı (26)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık (38) (ANKA)

(HM/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.