Öne Çıkanlar AİLE Covid19 gündem özeti CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk chp niğde milletvekili ömer fethi gürer çiftçi binali yıldırım cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan Hüddam 3: Lamia Sebahat Aydın

Hava sıcaklıkları mevsim normallerine dönüyor

ANKARA (ANKA) – Türkiye bu hafta sonundan itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye’nin bu hafta sonundan itibaren Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve yaklaşık bir aydır yurdun büyük bir bölümünde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bu hafta sonunda Marmara ile yurdun kuzeybatı kesimlerinde, önümüzdeki haftanın ilk yarısında ise kuzey, iç ve doğu bölgelerde azalarak mevsim normalleri civarına, iç bölgelerde ise yer yer normallerinin birkaç derece altına düşeceği tahmin ediliyor.

Son günlerde Ankara ve İstanbul ile birlikte yurdun büyük bir bölümünde 32 ila 35 derece arasında seyreden günün en yüksek sıcaklığının bu hafta sonu ile önümüzdeki haftanın ilk yarısında 25 ila 28 derece civarına, Türkiye’nin güneydoğu kesimlerinde ise 40 derecenin üzerinde seyreden sıcaklıkların 35 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

Ancak, Türkiye genelinin aksine, Pazar gününden itibaren Antalya ve Muğla illerinin sahil kesimlerinde ise hava sıcaklığının artarak 30-32 derecelerden 37-40 dereceye kadar yükseleceği tahmin ediliyor.

Yağışlı sistemin yurdun özellikle kuzey kesimlerini etkilemesi ve yağışların yarın İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’da, Pazar günü Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’in kıyı kesiminde, Pazar gecesi ve Pazartesi günü ise Doğu Karadeniz’de kuvvetli olması bekleniyor. (ANKA)

(HM/ÖZK)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.