Öne Çıkanlar medicana Goggle fransa Katoliklerin Ruhani Lideri Papa Fransuva 2023 yılı aralık ayına ilişkin İnşaat maliyet endeksi Ltd. finansal sonuçları 27 Aralık 2023 Gündem Özeti 24 Aralık 2023 Gündem Özeti stajyerler Psikolog Oğuzhan Gürdoğan 1 Aralıkta Vizyonda Yer Alacak Yeni Filmler ÇATES İçin Talep Toplama Tarihleri

Hava Sıcaklıkları Pazar Gününden İtibaren Hissedilir Derecede Azalacak

Hava sıcaklıklarının 29 Ekim 2017 Pazar Gününden itibaren Batı kesimlerden başlayarak hissedilebilir derecede azalması bekleniyor. Meteoroloji, su baskını, Sel, Yıldırım, Soba,  Doğalgaz kaynaklı Baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması ve Don olayına karşı vatandaşları uyardı. 

Meteoroloji Genel müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemizin batı kesimlerinin Cumartesi günü akçam saatlerinden sonra Balkanlar üzerinden gelen soguk ve yağışlı havanın etkisine gireceği, Sıcaklıkların Pazar günü yağışla birlikte iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına ineceği tahmin ediliyor.

Önümüzdeki hafta sonuna kadar soguk havanın ülkemizin büyük bir bölümünde etkili olması bekleniyor. 28.10.2017 Cumartesi: Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Kuzey ve Iç Ege, Dogu Akdeniz, Dogu Anadolu'nun dogusu, Güneydogu Anadolu'nun dogusu ile Antalya , Tunceli ve Elazıg çevrelerinin saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagıçlı geçecegi tahmin ediliyor. Yagıçların; Çanakkale çevreleri ile Aydın'ın batı, Izmir'in güney ve Balıkesir'in batı ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güney yönlerden iç ve kuzeydogu kesimlerde yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Hava sıcaklıklarının güneyli rüzgarlarla ülkemizin büyük bölününde mevsim normalleri civarı ve yer yer üzerinde seyredecegi tahmin ediliyor.

29.10.2017 Pazar, Cumhuriyet Bayramı : Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın dogusu, Iç Ege, Akdeniz, Iç Anadolu, Karadeniz, Dogu Anadolu'nun batısı, Güneydogu Anadolu'nun saganak ve yer yer gök gürültülü saganak yagıçlı geçecegi tahmin ediliyor. Yagıçların; Dogu Akdeniz ile Antalya'nın dogusunda yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının yagıçla birlikte iç batı ve iç kesimlerde hissedilir derecede azalacagı tahmin ediliyor. Rüzgarın, kuzey, iç ve dogu kesimlerde yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Üç büyük ilimizde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında hava Durumu

Istanbul'da ilk saatlerde görülecek saganak yagıçların, sabah saatlerinden itibaren etkisini yitirmesi bekleniyor.

Ankara'da sabah saatlerinde görülecek saganak yagıçların ögle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Izmir'de Cumartesiyi Pazar'a baglayan gece görülecek yagıçların sabah ilk saatlerden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

30.10.2017 Pazartesi: Ülkemizin kuzey ve dogu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın dogusu, Dogu Akdeniz, Iç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz, Dogu Anadolu'nun kuzey ve dogusu ile, Güneydogu Anadolu Bölgesi'nin saganak yagıçlı geçecegi tahmin ediliyor. Yagıçların; genellikle yagmur ve saganak, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri ile Dogu Anadolu'nun kuzeyinin yükseklerinde karla karıçık yagmur ve kar çeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın, kuzey, iç ve dogu kesimlerde yer yer kuvvetli (50-75 km/saat) esmesi bekleniyor Salı gününden hafta sonu na kadar iç ve batı kesimlerde yagıç beklenmezken, yagıçlı havanın kuzey ve dogu kesimlerde etkili olması bekleniyor. Beklenen soguk hava, güney kesimlerde görülecek kuvvetli yagıçlar ve kuvvetli rüzgarın oluçturabilecegi olumsuzluklara karçı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.