Öne Çıkanlar deprem çukurova belediyesi HAVA HAREKATI Hakkari başbakan binali yıldırım yapı kredi atatürk soner çetin operasyon azerbaycan KENAN DOĞULU öğretmen

Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı'na Hayrettin Demircan Atandı

Hazine Müsteşarlığı Müsteşar Yardımcılığı'na Hayrettin Demircan atandı.

Başbakan Yardımcılığına bağlı Hazine Müsteşarlığına ilişkin atama kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Atama kararına göre, Müsteşar Yardımcılığına Hayrettin Demircan atandı.  Söz konusu atama, Devlet Memurları Kanunu'nun ile Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanun uyarınca yapıldı.

Hayrettin Demircan Kimdir?
1965 yılında İznik’te doğan, Demircan, 1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. 1987-1989 yılları arasında İhracatı Geliştirme Etüt Merkezinde Uzman Yardımcısı ve 1989-1991 yılları arasında Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında Uzman Yardımcısı olarak görev yapan Demircan, 1991-1994 yılları arasında Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğü’nde sırasıyla Hazine ve Dış Ticaret Uzman Yardımcısı ve Hazine ve Dış Ticaret Uzmanı olarak çalıştı. Yüksek lisansını 1994-1996 yılları arasında ABD West Coast Üniversitesi Finans Opsiyonlu İşletme Bölümünde tamamlayan Demircan, 1996-2004 yılları arasında Hazine Müsteşarlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğünde Hazine Uzmanı olarak görevini sürdürdü. 2004-2007 yılları arasında Hazine Müsteşarlığını temsilen Paris'te OECD Daimi Temsilciliğinde Ekonomi Müşaviri, 2008-2009 yılları arasında ise Hazine’den sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek’in Özel Kalem Müdürü olarak görev alan Demircan, 2010-2011 yılları arasında Hazine Müsteşarlığı Banka ve Kambiyo Genel Müdürlüğünde Daire Başkanı olarak çalıştı. 2011-2012 yılları arasında bir süre Müsteşarlık Müşaviri olarak çalışan Hayrettin Demircan, 2012 yılında Banka ve Kambiyo Genel Müdür Yardımcısı olarak atandığı görevini 2 Ağustos 2016 tarihine kadar sürdürdü. Demircan, Ağustos itibariyle Hazine Müsteşar Yardımcısı Vekili olarak atanmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.