Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı

Haziran Ayında En Az 149 İşçi Hayatını Kaybetti

İş cinayetleri ve meslek hastalığı sonucu Haziran ayında en az 149 işçi, bu yılın ilk altı ayında ise en az 907 işçi yaşamını yitirdi.

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, (İSİG) Haziran ayı iş cinayetleri raporunu yayımladı. Rapora göre, Haziran ayında en az 149 işçi yaşamını yitirdi. Meslek hastalığı ve iş cinayetleri sonucu yaşanan işçi ölümlerinin yeterli önlemler alındığında önüne geçilebileceğinin vurgulandığı raporda, hayatını kaybeden işçilerin yüzde 2.31’inin sendikalı, yüzde 97.69’unun ise sendikasız olması dikkat çekti. Ölümler en çok tarım, inşaat, taşımacılık, ticaret, belediye, metal ve enerji iş kollarında yaşanırken, sanayi işçilerinin iş cinayetlerindeki oranında geçen dört aya göre azalma olduğu belirtildi.

2018’İN İLK ALTI AYINDA EN AZ 907 İŞÇİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Ölüm nedenlerinin de yer aldığı raporda, trafik/servis kazası, yüksekten düşme ve ezilme/göçük ilk üç sırada yer alıyor. Bunun yanı sıra Haziran ayında kalp krizi/beyin kanaması ile şiddet nedenli iş cinayetlerinde artış olduğu belirtiliyor. Rapora göre, 2018 yılının ilk altı ayında en az 907 işçi yaşamını yitirirken, hayatını kaybeden işçilerin 728’i ücretli işçi ve memur, 179’u ise kendi hesabına çalışan çiftçi ve esnaf oldu. Öte yandan 20’si Suriyeli olmak üzere toplamda 47 mülteci/göçmen işçinin yaşamını yitirdiği de rapora yansıdı.

33 ÇOCUK İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

Son dönemde yaşanan çocuk kaçırma ve istismar vakaları güncelliğini korurken, bu yılın ilk altı ayında 11’i 14 yaş ve altı olmak üzere 33 çocuk işçi, iş cinayetlerinde hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden çocuk işçilerin tarım, ticaret, metal, inşaat, konaklama işkollarında çalıştığı belirtildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.