Öne Çıkanlar AİLE Covid19 CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut gündem özeti Melatonin hormonu Bharat Biotech Mangal En İyi Uluslararası Film Cansu İvecen Kuru Gürültü Halil İbrahim Bekdemir Türkiyede koronavirüs kaynaklı Toplam Vaka Sayısı

HDP Eş Genel Başkanlarından Bayram Mesajı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Kurban Bayramı vesilesiyle mesaj yayımladı.

Mesajda, bu yıl Kurban Bayramı'nın, coğrafyadaki halkların barışa her zaman olduğundan daha fazla ihtiyaç duyduğu, insanların özgürlük, adalet ve eşitlik özlemini daha fazla hissettiği günlerden geçerken karşılandığı ifade edilirken, mesaja şöyle devam edildi:

“El ele vererek bu coğrafyaya hak ettiği ve özlemini duyduğu barışı, adaleti ve eşitliği getireceğimize olan inancımızla, halklarımızın ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı en içten duygularımızla kutluyoruz. Düşmanlıkların, intikam duygularının yerini dostluk, dayanışma ve kucaklaşmanın almasını diliyoruz.

Çocukların ve gençlerin ölmediği, kadınların şiddetin hiçbir türüne maruz kalmadığı, katliamların yaşanmadığı, kimsenin yerinden yurdundan göç etmek zorunda bırakılmadığı, ırkçı ve insanlık düşmanı anlayışlara geçit verilmediği, halklar arasına nefret tohumlarının ekilmediği bir ülke ve bölge mücadelesini başarmak için bu Kurban Bayramı’nın umutlarımızı büyütmesini arzu ediyoruz.”

Kurban Bayramı vesilesiyle, coğrafyada ve dünyanın dört bir yanında barış için edilen duaların kabul olmasını dileyen Demirtaş ve Yüksekdağ, bu özlemi duyan bütün insanlara eşit kardeşlik mesajlarını iletti.

Suriye’de süren savaşta her gün canını yitiren, işgallere ve saldırılara karşı mücadele eden, direnen insanları unutmadıklarını, mazlum halklarla dayanışmayı bu bayramda da büyüttüklerini ifade eden Eş Başkanlar, dilek ve mücadelelerinin, bayramların özü olan dayanışma ruhunun hayatın tüm alanlarına hakim kılınması için olduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.