Öne Çıkanlar chp tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd AES Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül bm aselsan Koronavirüs Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping Cengiz inşaat Vajinismus

HDP Lideri Demirtaş (2): Evraklarımız yanmış olabilir ama...

DİYARBAKIR(ANKA) - HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, genel merkeze gerçekleştirilen saldırının seçim sürecini hiç etkilemeyeceğini belirterek, "Asla engelleyemezler. Evet arşivimiz, evraklarımız yakılmış olabilir ama tüm evraklarımız dijital ortamda da kayıtlıdır. Adaylarımız daha sonra çağrı yaptığımız saatte evraklarını yeniden getirebilirler. Zannetmesinler ki oraları yaktılar yıktılar HDP seçime giremez. Yok öyle yağcılık, bunlar ucuz oyunlar” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Diyarbakır il binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Parti genel merkezlerinde çıkartılan yangının seçim sürecini hiç etkilemeyeceğini vurgulayan Demirtaş, “Genel merkezimizin yerine çadır kurarız üç saatte yine veririz. Asla engelleyemezler. Evet arşivimiz, evraklarımız yakılmış olabilir ama tüm evraklarımız dijital ortamda da kayıtlıdır. Adaylarımız daha sonra çağrı yaptığımız saatte evraklarını yeniden getirebilirler. Zannetmesinler ki oraları yaktılar yıktılar HDP seçime giremez. Yok öyle yağcılık, bunlar ucuz oyunlar” dedi.

-“YIL 2015, SÖZDE İLERİ DEMOKRASİ”-

Cizre’de olan gazetecilerle konuştuğunu belirten Demirtaş, “Bu gazeteciler ‘biz Kobane’de de gazetecilik yaptık böyle bir şey görmedik’ dediler. Yıl 2015, sözde ileri demokrasi. Biz bu rezalete, halkın katliamına göz yumamayız. O nedenle bugün arkadaşlarımızla birlikte Cizreye hareket ediyoruz. birtek talebimiz var o da sokağa çıkma yasağı kaldırılsın. Biz durumun stabil hale gelmesi için girişimlerde bulunmaya gidiyoruz. Eğer Cizre kaymakamı, Valisi, içişleri bakanı ve geçici hükümet samimilerse HDP heyeti bunun için yola çıkıyor. Sokağa çıkma yasağını kaldırsınlar, insanlar cenazelerini defnetsin, yaralılarını hastaneye götürsünler. Durumun şiddetsiz bir ortama dönüşmesi için bizim üstümüze ne düşüyorsa ben dahil bütün arkadaşlarım katkı sunması için gidiyoruz biz oradaki sivilin, askerin, polisin de canını korumaya gidiyoruz. Her birinin annesi babası var. biz hepsinin canına saygı duyduğumuz onların hayat hakkının kutsallığına inandığımız için gidiyoruz. Umut ediyorum ki bu iyi niyetli girişimimiz doğru anlaşılır ve engellenmez. Orda çocuklar, kadınlar, asker genç ölürken biz sırtımızı dönüp normal hayatımızı yaşayamayız” ifadelerini kullandı.

-“AYNI ANDA BU KADAR VİCDAN YİTİMİ BU KADAR YOĞUN BİÇİMDE YAŞANAMAZ”-

“Bütün halkımıza bu linç olaylarından dolayı geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diyen Demirtaş şunları kaydetti:

“Saldırıya uğrayan, direnen bütün partililerimize buradan dayanışma duygularımı iletiyorum. Bunlar kendi kin ve öfkelerinde boğulacaklar. Bu kadar toplu vicdan yitimi bir parti yönetiminde ve onun gazetecilerinde olamaz. Aynı anda bu kadar vicdan yitimi, allahsızlık bu kadar yoğun biçimde yaşanamaz.  Adamlar bütün gün savaş, savaş operasyon, kökünü kazıyacağız diyorlar. Hükümete çağrı yapmayanlar sadece HDP barışı sağlayabilirmiş gibi yapabilir mi. Kusura bakmasınlar. Hükümet bu savaş politikalarında ısrarlı olduğu müddetçe HDP kandile 30 defa gitse ne olacak. gece gündüz savaş çığırtkanlığı yapanlar bunlar. Zaten bizim dışımızda barışı arayan var mı?”

-“CİZRE’DE SEÇİMİN NASIL YAPILACAĞINI MERAK EDİYORUM"-

 “Cizre’de seçimin nasıl yapılacağını merak ediyorum” diyen Demirtaş, “Yüksekova’da, Ardahan’da, Erzurum’un birçok ilçesinde, Van’da, Mardin’de, Şırnak’ta nasıl olacak. yani durumu bir ateşkes pozisyonuyla stabil hale getiremezsek nasıl seçim çalışması olacak. ben bir realiteden söz ediyorum. Seçim yapalım tabi ki ama seçim yaptırmama niyetlerini anlatmaya çalışıyorum. Durum şuanda iyi değil. İnsanlar aman sandık kurulsa da neşeyle gidip oy versek ruh halinde değil. Bizim önceliğimiz seçim falan değil. Kanı durdurmaya çalışıyoruz. Alçakça bir politikaya karşı barış mücadelesi yürütmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Demirtaş, basına sansürün kabul edilemez olduğuna vurgu yaparak, “ama öyle sansür uygulanacak bir dönem de geçmiştir artık. Basın emekçileri de zor koşullarda dayanışma içerisinde olmalıdır” dedi.

Daha önce CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile heyetler halinde bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptıklarını hatırlatan Demirtaş konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Çözüm için kapılarımız her zaman açıktır. CHP zaman zaman bölgeye heyetlerini gönderiyor. Bir çaba var bir uğraş var Cumhuriyet Halk Partisi’nde bunu görmemek mümkün değil. Ama yeterli değil. Ülkenin ana muhalefet partisinin daha güçlü ses çıkarması lazımdır. Sayın Kılıçdaroğlu da önümüzdeki günlerde tekrar bir araya geliriz bir değerlendirme yaparız bunla ilgili bir kaygımız yok.” (ANKA/SON)

(ÖZ/OLÇ)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.