Öne Çıkanlar deprem Kuşadası Belediyesi kuşadası erdoğan Hakkari çukurova belediyesi HAVA HAREKATI recep tayyip erdoğan atatürk kızılay operasyon chp haberleri

HDP’den Yeni Şafak açıklaması: Tehlikeli provokasyon yapılıyor

ANKARA(ANKA) - HDP Genel Başkan Yardımcısı Saruhan Oluç, yargıyı, hedef gösterici yayınlar karşısında göreve çağırdıklarını ifade ederken “Eş Genel Başkanlarımıza, vekil ve yöneticilerimize yönelik gerçekleşebilecek fiziki saldırılardan, provokasyonlardan Yeni Şafak gazetesinin yönetimi ve emir aldıkları siyasi odaklar sorumlu olacaktır” dedi.

Oluç yazılı açıklamasında, Yeni Şafak Gazatesi’ne tepki göstererek, gazeteyi adeta “Saray’a bağlı psikolojik savaş ve operasyon merkezi gibi” çalışmakla suçladı. Gazetenin, bugün de basın tarihine geçecek karanlık ve tehlikeli bir manşete imza attığını ifade eden Oluç, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef gösteren “Katil” başlığı kullanılarak, tehlikeli bir provokasyon yapıldığını belirtti.

Oluç, 7 Eylül’de en az 127 noktada HDP ve üyelerine ırkçı saldırılar düzenlendiğini ve kimi parti binalarının tıpkı Sivas katliamında olduğu gibi ateşe verilmeye çalışıldığını kaydederek, şöyle devam etti:

“Tek merkezden yönetilen bu ırkçı saldırılar bugün de devam etmektedir. Kürt yurttaşlarımıza, sivil halka ve HDP’ye yönelen bu saldırıları fırsat bilen ve haddini iyice aşan Yeni Şafak, Eş Genel Başkanımız hakkında ‘katil’ ifadesini kullanma cüretini göstererek provokasyonların daha da büyümesi ve iç çatışmaya dönüşmesi için adeta çırpınmaktadır. Çok açık görülmektedir ki, Yeni Şafak, Eş Genel Başkanımız Sayın Demirtaş’ı hedef alan saldırıları organize etmektedir. Bu manşetin, dün yapılan güvenlik zirvesi sonrasına denk gelmesi de hedef gösteren yayının örgütlü ve planlı olduğunu ortaya koymaktadır. Buradan açıkça ilan ediyoruz, partimize, Eş Genel Başkanlarımıza, vekil ve yöneticilerimize yönelik gerçekleşebilecek fiziki saldırılardan, provokasyonlardan Yeni Şafak gazetesinin yönetimi ve emir aldıkları siyasi odaklar sorumlu olacaktır. Yargıyı, bu hedef gösterici, provokasyon kokan yayınlar karşısında göreve çağırıyoruz. Bu konuda hem yargıya hem de meslek kuruluşlarına gerekli işlemlerin yapılması için başvuruda bulunuyoruz.” (ANKA)

(GO/OLÇ)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.