Öne Çıkanlar tesk genel başkanı bendevi palandöken kılıçdaroğlu palandöken fetö şehit adana tesk yunanistan tüik Pandemi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Akşener

Heyecanla Beklenen Avrasya Tüneli Açılıyor

Asya ve Avrupa kıtalarını ilk kez deniz tabanı altından geçen bir karayolu tüneliyle birbirine bağlayan Avrasya Tüneli, 20 Aralık’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın da katılacağı bir törenle hizmete açılacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, tüm Türkiye’nin heyecanla beklediği açılış öncesinde gece gündüz hiç durmadan süren çalışmaları yerinde inceleyerek, bilgi aldı. Bakan Arslan, Avrasya Tüneli’nin 21 Aralık saat 07.00 itibarıyla hizmet vermeye başlayacağını ve ilk etapta günde 14 saat açık kalacağını söyledi. Bakan Arslan her gün 07.00-21.00 saatleri arasında hizmet verecek Avrasya Tüneli’nin, gerekli kontrolleri yapılıp sistemleri ayarlandıktan sonra en geç 30 Ocak’tan itibaren 24 saat hizmet vereceğini bildirdi.

Avrasya Tüneli şantiyesini ziyaret eden Bakan Arslan’ı, Yapı Merkezi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Arıoğlu ve ATAŞ CEO’su Seok Jae Seo ve ATAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tanrıverdi karşıladı.

Projeyle ilgili bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Ahmet Arslan, Avrasya Tüneli’nin şimdiye kadar yurtiçinde ve yurtdışında çok fazla ödül aldığını, ancak bu ödüllerin en büyüğünün 20 Aralık’ta halkın hizmetine açılması olduğunu söyledi.  

 

“Hiçbir Şekilde Dolar ve Euro İle Geçiş Olmayacak”

Avrasya Tüneli geçiş ücretinin yılbaşında Türk Lirası olarak belirleneceğini, belirlenen ücretin bir yıl boyunca geçerli olacağını bildiren Arslan, “Hiçbir şekilde dolar, euro ile geçiş söz konusu değil. Ocaktan önceki 10 günlük periyotta ne olacağını, halkımıza nasıl bir kolaylık sağlayabileceğimizi görevli şirketimizle birlikte değerlendireceğiz” diye konuştu.
Tüneli ücretsiz yapmayı düşünmediklerini söyleyen Arslan, tünelin10 günlük süreçte bir sosyal sorumluluk projesine katkı sağlamak için çalışacağını belirtti. 

Avrasya Tüneli’nin İsim Tartışması
Bakan Arslan, kamuoyunda geniş yankı uyandıran Avrasya Tüneli’nin isim anketi hakkında da açıklamalarda bulundu. Ulaştırma Bakanlığı’nın Avrasya Tüneli’ne daha çarpıcı, daha anlamlı, daha estetik bir isim bulunabilir mi düşüncesiyle kamuoyunun, vatandaşların görüşüne başvurduğunu, ancak bunun çok daha farklı bir yere geldiğini ve bu durumun da kendilerini üzdüğünü söyledi. Bakan Arslan, “Ülkemizin değerlerini ve zenginliklerini birbirleriyle yarıştırarak bir yere varamayız” diye konuştu.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.